Jan Malý
24. února 2021 • 14:45

Tielemans před Slavií: Jsme nastavení, abychom uspěli. Leicester mu sedí

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Remíza 0:0 z Edenu? Leicester věří, že má partii proti Slavii v prvním kole vyřazovací fáze Evropské ligy dobře rozehranou. „Víme, že s gólem by to bylo lepší. Ale udrželi jsme čisté konto, což je v pořádku. Máme to ve svých rukách. Teď hrajeme doma a jsme dobře nastavení, abychom to zvládli,“ ujistil na tiskové konferenci záložník „lišek“ Youri Tielemans.



Anglický celek českého mistra nepodceňuje. „Budeme hrát proti těžkému soupeři, který umí předvést dobrý a fyzicky náročný fotbal,“ vytušil Youri Tielemans, jeden z důležitých mužů v sestavě Leicesteru. Hraje pořád, v této sezoně absolvoval už 34 soutěžních zápasů.

„Ano, tato sezona je nabitá, Zápasy jdou rychle za sebou. Občas se cítím unavený, nebyla by pravda, kdybych řekl, že to tak není. Ale na hřišti na to zapomenete,“ přesvědčil třiadvacetiletý Belgičan.

I přes relativně nízký věk se může opírat o fůru zkušeností. Vždyť za Anderlecht debutoval v evropských pohárech, když mu bylo 16 let a 148 dní, v Evropské lize a Lize mistrů už zasáhl do 52 utkání. „Zkušenosti mi pomáhají, můžu je předávat i ostatním,“ přiznal záložník, který se v Anderlechtu potkal s nynějším slávistou Nicolaem Stanciem. Před prvním duelem v Praze si zavolali a probrali různé věci.

Lukáš Provod a Hamza Choudhury v zápase Slavie s Leicesterem
Lukáš Provod a Hamza Choudhury v zápase Slavie s Leicesterem

Tielemans působí v Leicesteru od ledna 2019. Nejprve z Monaka jen hostoval, pak jej „lišky“ koupily za 45 milionů eur. „Byl to pro mě dobrý krok, že tu jsem. Anglická liga je rychlejší, fyzicky jsem se zlepšil, jsem rychlejší. Je to o tvrdé práci každý den, abych byl fyzicky i psychicky připravený na každý zápas. Jsem vděčný, jak se mi tu věnují,“ prohlásil belgický reprezentant.

Užívá si souhru s Jamesem Maddisonem, Harveym Barnesem a dalšími. Leicester mu sedí. „Že bych tu měl zůstat dlouhou dobu? Proč ne, líbilo by se mi to. Máme nejlepší zázemí, jaké můžeme mít. Je tu nové tréninkové centrum. Je skvělé tu být. Chtěl bych tady zůstat co nejdéle a něco vyhrát,“ vyznal se Tielemans.

Třeba už tento ročník Evropské ligy? „V každé soutěži, kterou hrajete, chcete dojít až do konce. Ale je tu hodně silných týmů. Je to výzva. Těšíme se, každý zápas nás posouvá,“ zakončil Tielemans.

Leicester City FC Vše o klubu ZDE

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud