14. dubna 2021 • 14:08

Roofe už zná trest za brutální faul na Koláře. Rangers dostali i pokutu

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalista Rangers Kemar Roofe dostal za brutální faul na slávistického brankáře Ondřeje Koláře v odvetě osmifinále Evropské ligy v Glasgow trest na čtyři zápasy v klubových soutěžích UEFA. Disciplinární komise UEFA zároveň skotskému klubu udělila pokutu devět tisíc eur (234.000 korun) za nevhodné chování týmu. UEFA o tom informovala na svém webu.



Disciplinární komise v souvislosti s utkáním Slavie v Glasgow řeší i další incidenty. Zabývá se roztržkou ze závěru zápasu mezi obráncem Ondřejem Kúdelou a domácím Glenem Kamarou, který českého zadáka obvinil z rasistické urážky. Čtyřiatřicetiletý stoper sice přiznal, že soupeře počastoval nevybíravě, ale rasismus důrazně odmítl. Podle červenobílých Kamara po zápase Kúdelu fyzicky napadl a incident je zanesen ve zprávě delegáta.

Roofe po hodině hry coby střídající hráč zasáhl Koláře kopačkou do hlavy a způsobil mu zlomeninu v obličeji. Český brankář se vrátil mezi tyče minulý týden v úvodním čtvrtfinále proti Arsenalu, po zranění chytá v ochranné helmě a masce.

Do branky Slavie ve čtvrtfinále s Arsenalem se vrací Ondřej Kolář vybavený ochranou obličeje
Do branky Slavie ve čtvrtfinále s Arsenalem se vrací Ondřej Kolář vybavený ochranou obličeje

Slavia v Glasgow vyhrála 2:0 a po domácí remíze 1:1 postoupila do čtvrtfinále. Rangers viditelně neunesli vývoj utkání a předvedli řadu nesportovních a hrubých zákroků. Právě za ty disciplinární komise UEFA klub potrestala pokutou. Ohledně dalších incidentů provázejících utkání ještě nerozhodla.

V minulém týdnu zahájila disciplinární komise s Kúdelou řízení a preventivně mu zastavila činnost na jedno utkání. Slávistický stoper ale stejně nemohl minulý čtvrtek v úvodním duelu na hřišti Arsenalu nastoupit kvůli zdravotním problémům.

Vyšetřující inspektor UEFA, který se událostmi v Glasgow zabýval, podle Pražanů nenašel důkaz, že by slávistický obránce protihráče rasisticky urazil. Zato prý navrhl trest pro Kamaru za napadení Kúdely v útrobách stadionu po utkání. UEFA už kvůli tomu začala finského záložníka tmavé pleti vyšetřovat.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Kovář: „Drželi nás na hřišti kvůli Kúdymu, že řekl, že je fucking monkey.“
Video se připravuje ...

PRVNÍ DOJEM: Slavia přežila řežbu. Co zbitý Kúdela a jeho výroky? Roofe zaslouží flastr
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
15

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud