Pavel Hartman
18. srpna 2021 • 05:00

Kotal analyzuje Slavii: S Legií nesmí riskovat vzadu, co ji brzdí?

Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co vylepšit, aby se neopakovalo zklamání z dvojutkání s Ferencvárosem? To je klíčová otázka pro Slavii před dvěma bitvami s Legií Varšava o lístek do základní skupiny Evropské ligy. „Slávisté musí především zlepšit efektivitu,“ říká Václav Kotal, někdejší trenér pražské Sparty, jenž pro deník Sport a iSport Premium analyzoval současnou hru červenobílých. Vypíchl tři stěžejní aspekty.



Variabilita a účinnost

Počet střel v odvetě s Ferencvárosem? 21:2 pro slávisty. Střelecká bilance v Mladé Boleslavi 13:2 ve prospěch hostí. Jasná převaha červenobílých. Současně je to i důkaz nízké efektivity, což bylo příčinou neúspěšného pokusu o postup do základní Ligy mistrů s maďarským mistrem. I v Boleslavi bylo na straně Trpišovského celku šancí dost, ale gólů málo. Tentokrát se však vyvarovali hrubých chyb vzadu, včetně brankáře, a tak si odvezli tři body.

Chci zdůraznit, že na boleslavském trávníku to byla dobrá generálka na Legii. Na domácích je vidět práce trenéra Karla Jarolíma. První poločas byl herně vyrovnaný, ale pak přišel kiks brankáře Šedy. Když mužstva hrají na téhle úrovni kompaktně, hrubá chyba rozhodne o výsledku zápasu a zkreslí jeho průběh.

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Slavia 0:2. Sporný (ne)gól, po červené kartě dominovali hosté
Video se připravuje ...

Slavia by si měla podržet velmi kvalitní útočnou fázi z Boleslavi. Líbí se mi její variabilita. Všichni tři středoví hráči i ti dva stranoví velmi dobře spolupracovali. Výborně si měnili pozice. Pro bránící mužstvo je to pak složitější. Zvláště, když slávisté jsou mnohdy v šesti lidech nahoře, což se opravdu těžko brání.

Slávisté si můžou dovolit útočit ve větším počtu hráčů, protože se umí dobře i vracet a udržují úzké hřiště. Ještě v minulé sezoně měl Sima resty v návratech, teď všechny obranné situace v Boleslavi dohrával až do vlastního vápna. Hrozně se zlepšil v zodpovědnosti v obranné fázi.

Kde sledovat zápas Slavia - Legia v TV?

Zápas vysílá stanice O2 TV Sport. Moderátor Petr Svěcený přivítá ve studiu od 18:30 trenéra a manažera Jiřího Plíška a experta Antonína Rosu . Aktuální informace přímo z Edenu přinese reportér David Sobišek. Diváci si O2 TV mohou pořídit již za 199 Kč na 30 dní >>>

Sima byl příkladný i při výměně míst, hrál chvíli zprava, zleva i zprostředka. V situacích, kdy hrál pod hrotem, skvěle spolupracoval s Kuchtou.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud