Jakub Dvořák
18. září 2021 • 05:00

ANALÝZA Sparty: Vrba nevyužil svůj arzenál, odskákal to Hložek

Autor: Jakub Dvořák, pj
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozehrál partii, která se na první dobrou jevila jako velký průšvih. Záloha stejně jako v utkání v Plzni bez kreativní složky. Adam Hložek znovu osamocený ve žlutomodré záplavě domácích obránců. Jen Pavel Vrba věděl, co tím proti Bröndby v úvodním duelu Evropské ligy zamýšlí. Málem mu to vyšlo. Nebýt ovšem promrhané druhé půle – postupná převaha Letenských nutně potřebovala okysličit. Vrba ale volání nevyslyšel.



Znovu to bilo do očí. Scéna ze stadionu Bröndby okamžitě evokovala víkendové představení ze Štruncových sadů. Adam Hložek proti přesile hráčů, následovala dvacetimetrová propast a až pak kdesi zbytek zahajovací jedenáctky Pražanů na půdě dánského šampiona.

Nebyl to hezký obrázek.

Uznal to i kapitán David Pavelka v pozápasovém rozhovoru pro ČT. „Měli jsme Hložana odříznutého, v prvním poločase jsme ho vůbec nedostali do hry,“ lamentoval jeden z nejzkušenějších hráčů v kádru. „Vůbec jsme na něj nedokázali dát balon, což byl velký problém. Zlepšilo se to až ve druhém poločase.“

Podepisuji v plném rozsahu.

V daný okamžik totiž největší klenot Letenských ztrácí na významu. Jeho prudká střela švihem, hbité obcházení soupeře či přímočarost kolem velkého vápna nejsou využity. Mnohdy musel 19letý forvard pro míč až hluboko na vlastní půli. Jinak by se s ním nepotkal. Vždyť první a jedinou střelu na branku vypálil až v posledních vteřinách zápasu.

Středová řada, jež nastoupila ve stejném složení jako v Plzni, se primárně zaměřovala

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud