6. března 2024 • 11:05

Šmicer: Jestli Klopp získá čtyři trofeje, musejí ho na Anfieldu zamknout

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Liverpoolu strávil překrásné roky, v roce 2005 se nesmazatelně zapsal do klubových dějin památným gólem a proměněnou penaltou ve finále Ligy mistrů proti AC Milán. Pro Vladimíra Šmicra tak bude mít čtvrteční pohárový večer obou pražských „S“ dvojnásobně sladkou příchuť: svůj někdejší tým bude na dálku sledovat proti Spartě, Slavii bude přímo na stadionu San Siro držet palce. „Když jsem za Liverpool hrál, tak mi nedošlo, kolik fanoušků klub po celém světě má. Vnímám to až teď, kdy se za Liverpool účastním partnerských akcí a zápasů,“ říká Šmicer v rozhovoru pro podcast Liga naruby.



„Když jsem v roce 1999 do Liverpoolu přišel, měl jsem nahradit McManamana, který šel do Realu,“ vzpomíná Šmicer ve speciálním díle Ligy naruby: „Cestou na první trénink jsem byl strašně nervózní. Říkal jsem si – tam budou Owen, Fowler, všechny hvězdy... Tréninkové centrum bylo strašně chudé: židle, věšák, čtyři vany, žádná rehabilitace. A třeba Fowler se mě moc hezky ujal, byl skvělý, nic hraného,“ vzpomíná.

V nadsázce došlo i na poměřování legendárního statusu: kdo je v Liverpoolu vlastně víc – The Beatles, nebo fotbalový klub? „Dobrá otázka. Písničky The Beatles jsou nesmrtelné, takže bych to viděl padesát na padesát. Ale na druhou stranu – klub tady bude vždycky,“ dodává s úsměvem Šmicer.

Jak by měli na Anfieldu udržet loučícího se Kloppa? A jak probíhá spolupráce Liverpool – Šmicer teď? Jakou šanci mají ve čtvrtek Sparta a Slavia? Celý rozhovor s Vladimírem Šmicerem najdete na www.liganaruby.cz

Liverpool F.C. Vše o klubu ZDE

ONLINE PŘENOS - Liverpool v Praze ONLINE
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
AC Sparta Praha AC Sparta Praha FC Liverpool FC Liverpool
Obnovit
Zprávy ze dne 7. 3. 2024
18:46
7. 3. 2024
FC Liverpool
VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 7. 3. 2024
18:08
7. 3. 2024
AC Sparta Praha

Dá se ještě sehnat vstupenka na Liverpool? Ano, deník Sport to vyzkoušel. Ale pozor. V hustém davu kolem Letné je pár jedinců, kteří ještě nabízejí cenný kus papíru. Jeden muž popocházel na místě s cedulkou: „Koupím lístek.“ Při oslovení angličtinou ovšem kvapně utekl a naznačil, že se hned vrátí. Přišel ještě s jedním kolegou, který ovládal angličtinu, šel opodál a pak otočil papír, kde bylo propiskou a malými písmeny napsáno – 10 000. Domluva byla těžká. Koupí ho za tu cenu? Nevypadalo to. Tohle byla nabídka na koupi. Další příležitost se naskytla jen pár metrů od sparťanského fan shopu. To už bylo víc transparentní. Zájemců kolem pána v černé bundě bylo víc. Nahlas a jasně odpovídal: „Dva lístky za 12 tisíc.“ Nutno podotknout, že původní cena v oficiálním prodeji se pohybovala v rozmezí 1100 až 2300 korun.

Zprávy ze dne 7. 3. 2024
Zprávy ze dne 7. 3. 2024
17:35
7. 3. 2024
AC Sparta Praha

Základní sestava Sparty proti Liverpoolu.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud