Bartoloměj Černík
13. března 2024 • 11:40

Malér pro soupeře Slavie. Policie řeší čachry s majitelem AC, hrozí i odečty

Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hráče AC Milán čeká ve čtvrtek důležitá odveta v osmifinále Evropské ligy proti Slavii, nejvyšší představitelé klubu ale dost možná budou řešit jiné starosti. „Rossoneri“ jsou totiž od úterý vyšetřováni policií, která si chce posvítit na nesrovnalosti ohledně změny majitelské struktury z roku 2022. Jak píší italská média, klubu hrozí odečet bodů i postih ze strany UEFA.



Na úterý 12. března sídlo klubu Casa de Milan jen tak nezapomene. Do budovy nakráčela italská policie a v rámci zátahu zabavila desítky notebooků, počítačů a všemožných dokumentů. Důvod? Pro prokuraturu podivná změna majitelů ze srpna 2022, kdy americký „supí fond“ Elliott Management prodal klub jiné americké firmě RedBird Capital Partners.

Hlavním terčem vyšetřování mají být generální ředitel Giorgo Furlani a jeho předchůdce Ivan Gazidis. Policie prohledala i jejich domy. Problémem je majetková struktura Milána, která má být nejasná.

Podle prokuratury totiž společnost Elliott Management, která „rossoneri“ prodala za 1,2 miliard euro, stále klub ovládá. Ačkoliv by na papíře neměla. Záminkou pro razii bylo maření kontrolní činnosti Italské fotbalové federace ze strany klubu.

K situaci už se vyjádřil jak klub, tak Elliott Management. „Vyšetřování řeší nesprávnou komunikaci s příslušným dozorčím úřadem. Klub poskytuje vyšetřovacímu orgánu plnou součinnost,“ napsali v tiskové zprávě zástupci AC Milán.

„Tato obvinění jsou nepravdivá. AC Milán byl prodán společnosti RedBird a od té doby nemají Eliottovy fondy v klubu žádný majetkový podíl ani kontrolu,“ stojí ve vyjádření Elliott Management.

Situaci už důkladně řeší italská média, zátah v sídle AC Milán se dostal na titulní strany všech největších sportovních deníků. Tuttosport upozorňuje na fakt, že po změně majitelů zůstalo představenstvo klubu ve stejném složení a Elliott měl mít nadále důležité slovo v jednáních o přivedení arabského investora.

Gazzetta dello Sport zase upozorňuje na dopady, které situace může mít, pokud se obvinění prokážou. Při nejmenších porušeních článku 32 sportovního řádu o povinnosti komunikovat s federálními orgány hrozí pokuta, vysoce pravděpodobný ale může být i odečet bodů v ligové tabulce.

Na základě výsledků italského vyšetřování pak může zasáhnout i UEFA. AC Milán by hrozilo vyloučení z evropských pohárů nebo případně i omezení přestupní činnosti.

Zda celá nepříjemná situace náhodou nevleze do hlavy i hráčům, uvidíme ve čtvrtek večer v Edenu.

AC Milán Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud