Hynek Preisler
27. srpna 2009 • 22:24

Liberci nepomohla ani kontumace, postup ztratil v penaltách

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE - Měla to být svatební hostina. Byl to pohřeb. Slovan sehrál jeden z nejbolestivějích zápasů své historie. Jeho fotbalisté ztratili tříbrankový náskok z prvního utkání. Přišli tak o minimálně šest zápasů v Evropské lize a desítky milionů korun. Přitom měli vše na dosah ruky...



Až se zítra Liberečtí probudí, v hlavách jim bude dunět od kosti ke kosti otázka. Jak se tohle mohlo stát. Je to vůbec pravda?

Je. Krutě tvrdá realita.

Čekal se jasný zápas. Místo toho to bylo neuvěřitelné drama. Bukurešť dokázala smazat tříbrankovou výhru a vynutit si prodloužení i penaltový rozstřel. A ten nebyl pro fandy se slabých srdcem. Rozhodlo se až v desáté série penalt!

SLEDOVALI JSME ONLINE >>>

Ostatní zápasy českých týmů v Evropské lize >>>

Hauzr: Zaskočili nás sestavou >>>

A rumunští hráči byli úspěšnější. Když za Liberec nedal desátý pokutový kop Jiří Liška, do Karpat letěla radostná zpráva. Fotbalisté Bukureště před utkáním vzývali Boha. A pod Ještědem se jim povedl zázrak.

Místo do Liberce postupují do základní skupiny Evropské ligy oni, přestože úvodní střetnutí UEFA kvůli výtržnosti fanoušků kontumovala ve prospěch Severočechů...

Domácí kotel před utkáním rozvinul transparent s nápisem „Čekali jsme horor, ale přišla pohádka, teď už jen šťastný konec.“

Omyl. Včera bylo všechno špatně. Liberec prožil horor. Bez šťastného konce. Rumunům se povedlo na co sáhli, kdežto Liberci štěstí nepřálo. Dvakrát vykopávali míč z brankové čáry, jednou jim pomohla tyč.

Liberecká černá můra započala ve 4. minutě. Tehdy se stalo přesně to, co Liberečtí nechtěli. Inkasovali hned z první akce Dinama. „Toho jsem se chtěl vystříhat,“ uvedl liberecký kouč Ladislav Škorpil.

Obránce Moti (vlevo, Dinamo Bukurešť) a útočník Jan Nezmar (Liberec) v souboji o míč.
Obránce Moti (vlevo, Dinamo Bukurešť) a útočník Jan Nezmar (Liberec) v souboji o míč.

Hned ve čtvrté minutě se mezi domácími obránci prosmýkl útočník Andrei Cristea a rozvlnil síť za Hauzrem. Stadion U Nisy zkoprněl. A pak ještě třikrát. Naposledy po penaltovém rostřelu.

„Co de to děje?“ ptali se liberečtí fandové. Dinamo Bukurešť ho přehrávalo s neuvěřitelnou lehkostí. A to italský trennér Dario Bonetti šetřil hráče na ligu. Dinamo totiž v neděli čeká prestižní městské derby s rivalskou Steaeuou.

V Liberci tekly slzy. Loučí se s Evropou.

Slovan Liberec - Dinamo Bukurešť 0:3
(0:1, 0:3), na pen. 8:9
Branky: 58. a 81. Niculae, 3. An. Cristea.
Penaltu proměnili: Papoušek, Blažek, Vácha, Holeňák, Vulin, Dejmek, Dočkal, Gebre Selassie - Niculae, Bostina, Torje, Niculescu, Moti, Grigore, Kone, Diabate, Molinero. Neproměnili: Gecov, Liška - Zicu.
Rozhodčí: Jefet - Šteif, Davidy (všichni Izr.).
ŽK: Čorič, Vácha, Blažek, Vulin - Moti, Diabate, Zicu, Niculae.
Diváci: 5490.
První zápas 3:0, postoupilo Dinamo.

Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák, Dejmek, Vulin - Dočkal, Gecov, Čorič (88. Papoušek), Liška - Nezmar (61. Vácha), Kerič (74. Blažek).

Dinamo: Matache - Molinero, Moti, Grigore, Diabate - Zicu, Bostina, Kone, Ad. Cristea (64. Torje) - An. Cristea (77. Niculescu), Danciulescu (46. Niculae).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud