Jakub Konečný
26. srpna 2021 • 12:03

CSKA Sofia chce zpět slávu: bulharská Sparta, co má dvojče. V cestě je Plzeň

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viktoria ve středu přiletěla do Sofie se slibným náskokem 2:0 – a vědomím, že ještě není zdaleka hotovo. V cestě do základní skupiny Konferenční ligy totiž stojí Plzni síla, kterou není radno podceňovat. CSKA je taková bulharská Sparta, jen ještě s nechtěným dvojčetem navíc. A už dvakrát vstalo z mrtvých.



V Česku sice hic na konci srpna opadl, ale v Sofii bude Viktorii pořádně horko. Teplota mířící ke třicítce a dvacet tisíc temperamentních fanoušků vytvoří kotel, v kterém bude těžké se neuvařit. Tím spíš, že domácí požene v odvetě touha smazat křivdu z prvního zápasu, v němž první gól českého týmu neměl pro ofsajd Radima Řezníka platit.

„Pane Čeferine, proč není v play off VAR? K portugalským rozhodčím se raději nevyjadřuji. Pojďme dát doma tři góly!“ opřel se okamžitě do šéfa UEFA Christo Stoičkov, největší legenda bulharského fotbalu. A jeden ze spolumajitelů klubu, který už dvakrát přežil svou klinickou smrt.

Stoičkov u toho byl v obou případech – ale v úplně opačných pozicích.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud