10. prosince 2021 • 09:33

Emotivní trefa a lesk v očích. Schranz věnoval postupový gól tatínkovi (†57)

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Emoce s ním cloumaly. Útočník Slavie Ivan Schranz si prošel nelehkým obdobím. Přišel o milovaného otce Dušana (†57), vynechal proto i nějaké zápasy. Ve čtvrtek vyběhl do pátého utkání od nešťastné události a poprvé se zapsal mezi střelce. Jeho gól pomohl „sešívaným“ k remíze 1:1 na hřišti Unionu Berlín v Konferenční lize a postupu do jarní fáze. Oči se mu leskly. 



Byla to pro něj bolestivá ztráta. Nečekaná událost, šok, když se dozvěděl, že zemřel jeho otec Dušan. Slovenský web noviny.sk přinesl informaci, že se tatínek fotbalisty Slavie Ivana Schranze vydal na projížďku na kole spolu se svou známou. Na konci výletu se oba rozloučili a vydali svou cestou. Z té už se Schranzův tatínek domů nevrátil. Osudným se mu měl stát přechod přes dřevěný mostek. Po pádu ze zhruba dvoumetrové výšky nejspíš zůstal v bezvědomí a utopil se.

Útočník Slavie se po nešťastné události stáhl do ústraní. Potřeboval vše vstřebat. Po 70 minutách proti Sigmě (1:0) 27. října vyběhl do zápasu až 21. listopadu, kdy odehrál 20 minut proti Jablonci. Ve čtvrtek nastoupil popáté a poprvé od ztráty tatínka skóroval. Parádní ranou poslal Pražany do vedení v zápase Konferenční ligy proti Unionu Berlín.

Už při gólové oslavě bylo patrné, jak moc pro Schranze tato trefa znamená. Oči se mu začaly lesknout. „Bylo to pro mě hodně emotivní. Gól věnuji svému tatínkovi a mé rodině. Stejně jako všechny ostatní,“ prohlásil po utkání v rozhovoru pro klubový web, kdy bylo opět patrné, jak citově vypjatý moment to pro Schranze byl.

Trefa osmadvacetiletého útočníka stačila Slavii nakonec na remízu 1:1, která zajistila týmu trenéra Jindřicha Trpišovského místo v jarní fázi Konferenční ligy. „Přesně tímhle způsobem nám dal dva góly v přípravě za Budějovice. Je to jeho výstavní kousek. Rána nahoru z dvaceti metrů křížem. Někdy se mi ježí chlupy, když někdo z kluků střílí z dvaceti metrů, ale u něj ne. Společně s Olayinkou předvedl heroický výkon. Nejlepší, co je ve Slavii. Neskutečně nám pomohl. Ale já nemůžu říct půl špatného slova na nikoho,“ chválil kouč Slavie.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 64. M. Kruse

Hosté: 50. Schranz

Sestavy

Domácí: Rönnow – Knoche, Baumgartl (84. Öztunali), Friedrich – Trimmel (C) (69. Ryerson), Becker (74. Voglsammer), R. Khedira (69. Haraguči), Prömel, Giesselmann – Awoniyi (69. Behrens), M. Kruse.

Hosté: Mandous – Bah (74. Ekpai), Masopust (C), Ousou, Kačaraba, Oscar – Samek (79. Traoré), Holeš, Lingr (74. Stanciu) – Schranz, Olayinka (88. Plavšić).

Náhradníci

Domácí: Luthe, Stein, Jaeckel, Ryerson, Öztunali, Voglsammer, Behrens, Haraguči, Puchacz, Möhwald, Schneider, Teuchert

Hosté: Sirotník, Stanciu, Plavšić, Ekpai, Traoré, Obadal

Karty

Domácí: Becker, Awoniyi

Hosté: Bah, Ousou, Mandous

Rozhodčí

Obrenović (SVN) – Praprotnik (SVN), Kordež (SVN)

Stadion

Olympiastadion Berlin, Berlín

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Feyenoord 6 4 2 0 11:6 14
2. Slavia 6 2 2 2 8:7 8
3. Union Berlin 6 2 1 3 8:9 7
4. Maccabi 6 1 1 4 2:7 4

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud