Radek Špryňar
18. března 2022 • 05:00

Slavia v Rakousku: SORenáda, parádní i chybující Mandous, Tecl na beku

Vstoupit do diskuse
9
  • Video se připravuje ...

    V NV Areně se o čtvrteční noci děly velké věci. Slavia vedla ještě čtvrt hodiny před koncem 3:1, aby nakonec byla ráda, když za stavu 3:4 přísný sudí Lawrence Visser foukl naposledy do píšťalky. I přes kolaps v závěru se český tým dostal potřetí za poslední čtyři roky do čtvrtfinále evropské soutěže. Webový portál iSport.cz mapuje momenty, které ukázala osmifinálová odveta.

  • SORenáda – pět evropských gólů

    Když Slavia pár dnů před jarní částí FORTUNA:LIGY získala z Baníku za třicet milionů korun Yiru Sora, určitě netušila, jaké terno tím udělala. Nigerijský sprinter se okamžitě stal dominantní ofenzivní silou mužstva. Hlavně tedy na evropské scéně. Po odvetě s LASKem má ve čtyřech vyřazovacích partiích Konferenční ligy na kontě pět branek a k tomu jednu báječnou asistenci na včerejší trefu Alexandera Baha. Rakouským stoperům se o Sorových ďábelských nábězích bude zdát ještě o prázdninách.

    Slávistický útočník Yira Sor utíká na bránu v zápase Konferenční ligy proti LinciFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Mandous parádní i chybující

    V žlutém kompletu začal Aleš Mandous náramně. Ve čtyřiadvacáté minutě famózně přečetl dlouhou kolmici na Huseina Baliče, rakouskému střelci před očima ukradl míč a z jedničky dlouhým pasem založil smrtící akci, která vyústila v úvodní gól Petera Olayinky. Po pauze, v době velkého tlaku Lince, ale dvakrát chyboval. Nejdříve vypadal zvláštně po plovoucí ráně Philippa Wiesingera, branka na 3:4 mu do sítě prolétla mezi nohama… Stane se.

    Aleši Mandousovi se odveta příliš nepovedlaFoto Pavel Mazáč/sport

  • Dohra v devíti, Tecl na beku

    Těžko říct, jak by dva důležité verdikty sudího zhodnotila komise rozhodčích v Česku. Minimálně u vyloučení Srdjana Plavšiče by asi povytáhla obočí. Srbský prcek trochu neohrabaně šlápl soupeři zezadu na patu, ale nešlo o nic brutálního, nebo surového. Žlutá ano, ale červená? Spíš zbytečně úzkoprsý pohled na věc belgického sudího Lawrence Vissera. Slavia tak musela vzhledem k předchozímu vyloučení Aihama Ousoua dohrávat v devíti… Se Stanislavem Teclem na beku. V markantním oslabení dvakrát inkasovala, ztratila vedení 3:2. Postup jí ale LASK nevyrval.

    Červená karta pro PlavšičeFoto Pavel Mazáč/sport

  • Třináct branek v play off

    V play off je to od Slavie obrovská ofenzivní jízda. Ve čtyřech zápasech vyřazovací části nasázela šest branek Fenerbahce a dokonce sedm LASKu. V osmifinále navíc neproměnila hromadu dalších kvalitních příležitostí. Minulý týden říkal trenér Trpišovský, že to byl zápas na deset branek. Po odvetě hovořil minimálně o pětigólovém utkání. Z druhé strany Slavia také příliš inkasuje. V play off ještě neuhájila čisté konto. Od Turků dostala v každém duelu dvě branky, od Lince v součtu celkem pět. Ve čtvrtfinále bude potřeba defenzivní složku týmu vyladit.

     

    LASK - Slavia 4:3. Postup, fenomenální Sor i „děravý“ Mandous
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
9

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud