Radek Špryňar
19. března 2022 • 16:05

Červený Ousou je na paškále. Byla to hloupost, zlobil se Trpišovský

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S Fenerbahce dvakrát 3:2, s Lincem 4:1 a 3:4. Skóre 13:9. Slávistická jízda vyřazovací fází Konferenční ligy je pořádná divočina. Dopředu to sype, dozadu hapruje. Český mistr dominuje střeleckým statistikám. Z osmi čtvrtfinalistů nikdo neskóroval víckrát, ale ani tak často neinkasoval. Odvetný zápas v Rakousku extrémní nerovnovážnost v klíčových zónách bojiště jen potvrdil. I kvůli lapsusu Aihama Ousoua. U Jindřicha Trpišovského si bude muset hřích odčinit.



V létě přišel v tichosti. Neznámý chlápek z druhé švédské ligy, byť kapitán reprezentační jednadvacítky. Původně bylo v plánu, že Aiham Ousou dostane výrazný čas na adaptaci. Okolnosti ale byly proti. David Hovorka s Ondřejem Kúdelou byli ve stavu zdravotní neschopnosti, David Zima odešel do italského Turína a ve středu obrany najednou zela taková propast, že nebylo možné dohlédnout na dno Macochy.

Proces učení švédského stopera se musel urychlit. Po počátečních problémech se Ousou s parťákem Tarasem Kačarabou vypracoval v nejlepší středovou dvojici podzimu FORTUNA:LIGY. V některých zápasech, i na evropské scéně, byli téměř dokonalí, Jindřich Trpišovský oba pravidelně vychvaloval. Švéda především.

Jarní část ale píše trochu zapeklitější příběh. Věci nejdou tak hladce. Ousou není tak dominantní. V utkání dovede vymyslet neskutečnou akci, poradit si s jakýmkoliv útočníkem a zvládat složité situace pod tlakem, ale také umí selhat takticky a dostat kamarády do problémů.

Pro příklady nechoďme daleko.

V prvním utkání osmifinále s Lincem na hraně šestnáctky ukradl přesným čtením hry šanci Huseinu Baličovi, středem pole prokličkoval před další tři soupeře a dokonalým pasem vybídl do sóla Yiru Sora. O týden později, v odvetě v St. Pöltenu, dvakrát netakticky fauloval a před koncem první půle mazal se studem do kabiny.

A v útrobách NV Areny se poprvé stalo, že Trpišovský byl na uhrančivého Švéda opravdu naštvaný. „Aiham je jeden z hráčů, o kterého jsme tady nechtěli přijít, protože byl v karetním ohrožení. Přišli jsme o něj ale napřed žlutou, pak červenou,“ nechápavě kroutil hlavou slávistický trenér, načež si přisadil. „Byla to hloupost, podobná situace jako na podzim, kdy jde s kartou do faulu v běžeckém souboji. Ještě jsme se na to před zápasem připravovali, že přesně do takové situace se nechceme dostat. Byly to dva žluté fauly, dva hloupé fauly.“

Ano, Trpišovský si přesně vzpomněl na moment z říjnového derby. Ousou tehdy udělal druhý žlutý faul jako přes kopírák, v podobném místě hřiště. Také před poločasem. Pro Slavii o to hůř, že faulovaný Lukáš Haraslín z následné standardní situace určil konečný výsledek. Slavia padla 0:1…

Ousou nebude Slavii k dispozici pro čtvrtfinále s Feyenoordem Rotterdam. První žlutá karta v St. Pöltenu pro něj automaticky znamenala jednozápasový trest, za následné vyloučení po druhém žlutém napomenutí se přičítá utkání navíc, což je pro Slavii další výrazný personální problém. „Samozřejmě je to velká komplikace, přišli jsme minimálně o dva hráče na první zápas,“ připomněl Trpišovský i hodně přísné vyloučení Srdjana Plavšiče.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud