Radek Špryňar
7. dubna 2022 • 20:35

Feyenoord - Slavia 3:3. Traoré patičkou trefil remízu! Dva obraty i chyby

Vstoupit do diskuse
54
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z ROTTERDAMU | Páni, tohle byla nefalšovaná divočina. De Kuip zažil krásně šílený večer. Šest gólů, tři obraty ve skóre, osm žlutých karet, strkanice trenérů, chyba Ondřeje Koláře a na samý závěr, v páté minutě nastavení, patička Ibrahima Traorého znamenající slastnou plichtu 3:3. Slavia si z pekla Rotterdamu veze nadějný výsledek do odvety. „Nic se nezměnilo. Teď jdeme do finále,“ myslí na příští čtvrtek kouč Jindřich Trpišovský.



Vyprodaný De Kuip hopsal, poskakoval, zpíval na celé kolo. Červenobílé vlajky vlály v průvanu emocí a nadšení. Orkun Kokcu právě dokonal z trestného kopu třetí otočku v zápase. I kvůli zvláštnímu zákroku Ondřeje Koláře u přední tyče. Feyenoord vedl 3:2, stadion se klepal štěstím, ovšem jen do chvíle, kdy v páté minutě nastavení bouchl patou a zády k brance do míče Ibrahim Traoré. Trefou na 3:3 utišil auditorium a naopak rozezpíval slávistický kotel. Slavia vyklouzla z pekla zaslouženou plichtou a před odvetou si vydřela solidní pozici.

„Po zbytečné standardce jsme inkasovali na 2:3, zničehonic jsme prohrávali. Nakonec se nám podařilo srovnat na 3:3. Byl to skvělý zápas, šest gólů, spousta šancí, výborné individuální výkony. Musíme to brát. Je super, že jsme si vynutili remízu. Teď jdeme doma do finále. Výsledkově nic se nezměnilo,“ pravil hostující trenér Jindřich Trpišovský.

Na základě zkušeností z prvního vzájemného zápasu ve skupině, kdy se Slavia v Rotterdamu hlavně v prvním poločase absolutně nechytala, vybetonoval trenér Jindřich Trpišovský srdce záložní linie. Do ní zařadil tři pracanty, naturelem výrazně defenzivní hráče, kteří se jen výjimečně dopouštějí taktických a technických nepřesností – Tomáše Holeše, Ibrahima Traorého a Maksyma Talovierova. Do stoperské dvojice vedle Tarase Kačaraby zařadil Ondřeje Kúdelu, který v základní sestavě naskočil poprvé od srpnového ligového duelu v Karviné.

Jenže právě Traoré se dopustil taktického přehmatu na konci desáté minuty. Po rohovém kopu Slavie se zachoval před šestnáctkou nejistě a hlavně nedůrazně. Byl z toho krutý brejk, který vyřešil dokonalým způsobem Luis Sinisterra. I za přispění Kúdely a znovu váhajícího Traorého. Slavia chtěla ustát úvodní tlak, jenže inkasovala ještě rychleji než onehdy v září…

I v dalším průběhu si sama zakládala na trable. Dopouštěla se nepřesností, hloupých ztrát, čímž jen přilévala benzín do nádrže Rotterdamských. Kokcu pálil do břevna, Sinisterra zkapal na připraveném Kolářovi. „Tohle byla hluchá pasáž,“ přiznal Trpišovský.

První gól v síti Slavie? Bylo to na stojnou nohu, ale o Kolářovi se bude diskutovat
Video se připravuje ...

Slavia sehrála první povedenou akci až těsně před poločasem. A hned z toho byl gól. Z pravé strany doputoval míč k Olayinkovi, který nadvakrát poslal míč do sítě. Jenže… Na brankové čáře se aktivně zapojil do situace v ofsajdovém postavení Yira Sor. Možná střelu i lehounce lízl špunty kopačky. Domácí byli vzteky bez sebe. Reklamovali nedovolené postavení. Seběhli se k tureckému sudímu Halilu Melerovi, atakovali i pomezního. Trenér Arne Slot mlátil a kopal do lavičky, máchal rukama. Na vyrovnání se ale nic nezměnilo. I proto, že VAR v Konferenční lize není.

Do konce poločasu pak Feyenoord reklamoval dvě penaltové situace. Nervy byly na pochodu. Po skončení prvního poločasu se emoce ještě vyostřily, hráči Feyenoordu vyčítali rozhodčímu Halilu Melerovi kontroverzní verdikty. To všeho se přimotal Olayinka, k němu přiběhl asistent trenéra Marino Pusic. Začala strkanice, za vteřinu se přiřítil v bílé kšiltovce také Trpišovský. Oběma rukama strčil od Pusice. Řvali na sebe. De Kuip bouřil. Z hlediště lítalo všechno možné. „Nechtěl jsem být tak aktivní, běžel jsem situaci uklidnit. Petera někdo držel po krkem, snažil jsem se tam vlétnout, aby k něčemu nedošlo,“ popisoval zjitřené emoce kouč Slavie. Ve sporu obě lavičky. Meler ukázal asistentovi Feyenoordu červenou kartu, Olayinku a gólmana Marciana jen „vyžlutil“, slávistický trenér šel do kabin bez trestu.

Po pauze byla Slavia dlouhé minutě lepší. I díky démonovi Sorovi. Mimochodem, ve středu na úplný závěr tréninku, zůstal Trpišovský na place s Nigerijcem sám. Ukazoval mu, jak se má chovat na ofsajdové hraně, v teplákách pobíhal uprostřed hřiště, Sor vše poslušně sledoval. V druhém poločase si pak z názorné lekce vzal to nejlepší. Chytrými náběhy trhal obranu soupeře, v první šanci mířil vedle. V té druhé se už nemýlil, a po Schranzově střílené přihrávce v klidu zakončil. Feyenoord však v dramatu stihl reagovat. Šestnáct minut před finišem srovnal, po chybě Koláře obrátil vývoj Kokcu, ale poslední slovo měl v posledních vteřinách Traoré.

Ve čtvrtek se v Edenu těšte na rozhodující bitvu. Bude to stát za to.

Ibrahim Traoré a jeho patička, kterou vyrovnal na 3:3 v úvodním čtvrtfinále KL proti Feyenoordu
Ibrahim Traoré a jeho patička, kterou vyrovnal na 3:3 v úvodním čtvrtfinále KL proti Feyenoordu

Góly

Domácí: 10. Sinisterra, 74. Senesi, 86. Kökçü

Hosté: 42. Olayinka, 68. Sor, 90+5. Traoré

Sestavy

Domácí: Marciano – Holmgren Pedersen, Trauner, Senesi (C), Malacia – Til (64. Toornstra), Aursnes, Kökçü (89. Hendrix) – Nelson (77. Džahánbachš), Linssen (64. Dessers), Sinisterra.

Hosté: O. Kolář – Bah, Kúdela, Kačaraba, Oscar – Talovierov (67. Lingr), Holeš (90+1. Madsen) – Schranz, Traoré, Olayinka (C) (83. Tecl) – Sor.

Náhradníci

Domácí: Benita, Jansen, Dessers, Hendriks, Hendrix, Džahánbachš, Valk, Toornstra, Cojocaru, Walemark

Hosté: Mandous, Pudil, Lingr, Pudil, Madsen, Sirotník, Tecl, Beránek, Trédl, Žitný, Biegon

Karty

Domácí: Trauner, Holmgren Pedersen, Marciano, Senesi, Sinisterra

Hosté: Talovierov, Schranz

Rozhodčí

Meler – Eyisoy, Uyarcan – Kardeşler (všichni TUR)

Stadion

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

 

Vstoupit do diskuse
54

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud