Štěpán Filípek
25. srpna 2022 • 23:55

Smířený kouč Rakówa: Střela do srdce. Srovnávat mě s Trpišovským je pocta

Autor: Štěpán Filípek, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned když los přisoudil Slavii Raków Čenstochová, pozornost k sobě možná víc než hráči polského týmu připoutal jeho kouč Marek Papszun. Přirovnáván při tom byl k Jindřichu Trpišovskému – a nejen kvůli tomu, že taky nosí kšiltovku, šlo o styl práce. „Být přirovnáván k takovému trenérovi je pro mě pocta. Je renomovanější a lepší. I dnes se to ukázalo,“ pravil uznale po prohře 0:2 v odvetě. To, co se v Edenu přihodilo, popsal expresivně: „Byla to střela do srdce.“



Byl to souboj na ostří nože. Bitva dvou energických generálů, kteří si nic nedarovali. Ostatně i v Edenu došlo ke slovní přestřelce a ukazování svalů mezi lavičkami. Papszun však hlavně impulzivně koučoval své mužstvo, ukazoval, kam se mají hráči posouvat, byl neustále ve hře. Modrou kšiltovku sundal z hlavy až na tiskové konferenci, kde už byl klidný a smířený s vyřazením. „Chtěl bych předně poděkovat oběma týmům a jejich trenérským štábům za to, co se odehrálo. I když naše cesta Konferenční ligou skončila,“ začal.

„Je to pro mě velmi nepříjemná situace. Ale nemáme se za co stydět. Udělali jsme maximum pro to, abychom postoupili. Zápas nás stál hodně sil a energie, jenže jsme neměli štěstí. Přeju každému mužstvu, aby si s tak dobrým soupeřem vytvořilo tolik nebezpečných situací jako my. Nepomohly nám ani dva góly v prvním zápase. Škoda, že jsme tam nepřidali ještě jeden,“ vykládal.

Osudové střídání a hrdina Schranz. Teď do Irska, velí Trpišovský
Video se připravuje ...

Rozhodující ránu v každém případě zasadili slávisté. V samém závěru. „Gól v nastavení, a ještě v poslední minutě je asi to nejhorší, co se může stát. Oba týmy už čekaly na penalty,“ povídal. Smutně pak sledoval, jak se slávističtí fanoušci po trefě Ivana Schranze málem vyvalili na hřiště. „I jejich radost byla důkazem, že Slavia je špičkové mužstvo, které v poslední době třikrát hrálo čtvrtfinále evropských pohárů. Byla lepší.“

Původním povoláním učitel dějepisu tak prožil po velkých vítězstvích s Rakówem v polských soutěžích i jednu evropskou „slavnou prohru“. „Je to nejbolestivější zkušenost v kariéře,“ přiznal. O tom, co konkrétního mu přinesla, však detailněji hovořit nechtěl. Přesto přiznal, že mu srovnávání s Trpišovským polichotila. „Je to velká pocta. Srovnání s renomovaným, mnohem zkušenějším – a lepším. Vypovídá o tom i výsledek zápasu…“

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 62. Usor, 120+2. Schranz

Hosté:

Sestavy

Domácí: Mandous – Masopust (55. Lingr), Ousou, Santos, D. Jurásek (80. Dorley) – Douděra (56, Schranz), Holeš (C), Ševčík (94. Tiehi), Traoré, Usor (77. Provod) – Tecl (55. Olayinka).

Hosté: Kovačević – Svarnas (112. Racovițan), Arsenić (C), Rundić – Tudor, Papanikolaou (111. Berggren), Gvilia (90+1. Czyż), Kun (96. Kočergin) – Nowak (46. Wdowiak), Musiolik (46. Gutkovskis), López.

Karty

Domácí: Ševčík, Dorley, Provod, Olayinka

Hosté: Rundić, Arsenić, Tudor, Wdowiak, López

Rozhodčí

Pawson (ENG) – Betts (ENG), Hussin (ENG)

Stadion

Fortuna Arena, Praha-Vršovice

Návštěva

19 370 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud