9. září 2022 • 08:30

ZNÁMKY Slovácka: smolař Hofmann, klidná síla Havlík a spasitel Kozák

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
  • Fotbalisté Slovácka doma uhráli s Partizanem remízu 3:3Fotbalisté Slovácka doma uhráli s Partizanem remízu 3:3FOTO: Reuters

    Zápas měli v hrsti. Vše směřovalo k tomu, že fotbalisté Slovácka si v premiéře v základní skupině Konferenční ligy připíšou výhru. Vedli o dva góly a hosté navíc dohrávali o deseti. Jenže pak přišel zkrat. Nevídaný. Oslabený Partizan předvedl senzační otočku a svěřenci kouče Martina Svědíka nakonec byli rádi alespoň za remízu (3:3). Výsledné známky hráčů se tedy skládají z průměru, kdy po první půli byly ve vyšších hodnotách, ale představení ze druhé pětačtyřicetiminutovky je srazilo dolů. Jak si vedli? Podívejte se na následujících stránkách.

  • Filip Nguyen (4 - známka)

    Tři střely na bránu, tři góly. To vypadá blbě. S Hofmannovou tečí do protipohybu nemohl nic dělat, i zákrok proti Gomesově pohotové ráně levačkou uvnitř vápna byl složitý. Ale první gól Diabatého? Střela zpoza šestnáctky prošla Daníčkovi mezi nohama, brankář ji uviděl na poslední chvíli a stihl balon jen vytlačit k tyči. Asi mohl reagovat lépe. V rozehrávce spolehlivý.

    Filip Nguyen během zápasu s PartizanemFoto Reuters

  • Petr Reinberk (4)

    Za faul na něj šli hosté do deseti, po Belicove nešetrném skluzu se oklepal. Před druhým gólem mohl rychleji atakovat Diabatého, u třetího smolně odhlavičkoval v tísni míč přímo ke střelci Gomesovi. Sám na druhé straně hlavičkoval nad bránu. Jako obvykle se dostával po křídle k vápnu, jenže finální přihrávka mu haprovala.

    Petr Reinberk ze Slovácka v soubojiFoto ČTK / Uhlíř Patrik

  • Stanislav Hofmann (4)

    Na podzim má ve vlastním vápně smůlu. Jako teď. Diabaté mířil k levé tyči, ovšem trefil stopera Slovácka a od jeho těla se balon odrazil k opačné tyči, navíc do protipohybu brankáře Nguyena. Předtím však výrazně pomohl ke Kalabiškově trefě na 2:0, když hlavičkoval po centru do tyče. Dostal žlutou kartu za nezbytné zastavení brejku.

    Stanislav Hofmann ovládl hlavičkový soubojFoto ČTK / Uhlíř Patrik

  • Michal Kadlec (6)

    Jeho klasika. Neúnavně vyvážel balony, podporoval ofenzivu. Po jeho dobrém centru hlavičkoval Reinberk nad. Před Gomesovým gólem na 2:3 mohl přistoupit blíž k Andrademu a ztížit mu centr do vápna.

    Hráči Slovácka se radují z gólu Jana KalabiškyFoto ČTK / Uhlíř Patrik

  • Jan Kalabiška (8)

    Slovácký zachránce. První gól levačkou k tyči zpoza vápna, brzy nato dorážka pravačkou Hofmannovy hlavičky do tyče. Z levé strany posílal prudké a nebezpečné centry. I pro něj platí, že ve druhé půlce začal chybovat, už mu nevyšlo všechno jako v úvodu.

    Jan Kalabiška dorazil míč do sítě a dal svůj druhý gól v zápaseFoto ČTK / Uhlíř Patrik

  • Marek Havlík (6)

    Klidná síla uprostřed pole. Jeden z mála hráčů v Česku, který umí správně použít šajtli. Právě tímto neortodoxním způsobem vysunul v první půli na křídle Petra Reinberka a byla z toho šance. Dokáže odhadnout, kdy dát přesný míč za obranu a kdy zrychlit hru krátkou přihrávkou.

    Marek Havlík proti přesileFoto Reuters

  • Milan Petržela (6)

    Hned od začátku si prohazoval křídelní prostor s Danielem Holzerem. Z levé strany pak odcentroval na Kalabiškův gól číslo dva. Dvakrát hezky zakombinoval s Mihálikem. Po přestávce už tak výrazný nebyl.

    Milan Petržela vede míč v zápase s PartizanemFoto ČTK / Uhlíř Patrik

  • Vlastimil Daníček (4)

    Přesný otisk výkonu týmu. V první půli velmi dobrý, ve druhé propad. V 53. minutě se nechal v rohu šestnáctky lehce obehrát dynamičtějším Diabatém a byl z toho gól na 2:2. U předchozí branky hostů mu zase prošel vystřelený balon mezi nohama.

    Vlastimil Daníček v souboji během zápasu s PartizanemFoto ČTK / Uhlíř Patrik

  • Daniel Holzer (5)

    V zápase udělal většinu věcí dobře, ale nebyl nebezpečný jako jindy. Až na situaci z 50. minuty, kdy pěkně potáhl míč do vápna a z křídla obstřelem o kousek minul.

    Daniel Holzer bojuje o míč v zápase s PartizanemFoto Reuters

  • Libor Kozák (6)

    První dvě přihrávky pokazil, ale pak se chytl. Začal od jednoduchých doteků, v soubojích získal několik míčů. Bojoval, byť rychlostně strádal. Nakonec byl domácím hrdinou, když ho spoluhráč Kohút trefil do nohy a rekrutovala z toho gólová střela na 3:3.

    Libor Kozák v souboji o míč v zápase s PartizanemFoto Reuters

  • Ondřej Mihálik (6)

    Jak říkal kouč Svědík: Kdyby „Pišta“ proměnil po Kalabiškově centru šanci hlavou, bylo by to 3:0 a zápas by asi neskončil remízou. V kombinaci silný, uhrával i balony ve vzduchu, což už nepřekvapilo. Není dlouhán jako Kozák, ale má dobrý timing výskoku a techniku hlavičkování. Také on se však po přestávce vytrácel a brzy střídal.

    Ondřej Mihálik napadá hráče PartizanuFoto Reuters

  • Vlasij Sinjavskij (5)

    Přišel na plac, aby jako vždy rozhýbal hru po lajně a pokusit se najít si místo ve vápně k zakončení. K tomu se nedostal.

    Vlasij Sinjavskij se rve o míč v duelu s PartizanemFoto ČTK / Uhlíř Patrik

  • FIlip Vecheta (5)

    Při střídání dostal přednost před Ondřejem Šašinkou, jeho forma se po útlumu lehce zvedá. Chodil na hrotu do soubojů, pomohl k tlaku.

    Vyrovnávající gól dal tečí Libor Kozák, střílel Michal KadlecFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud