Michal Koštuřík
6. října 2022 • 07:48

Nice bez střelce! Eso se zranilo před letem do Česka. Chybí i syn legendy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna hrozba pro Slovácko odpadá. Nice dorazilo do Česka ke čtvrtečnímu duelu Konferenční ligy bez útočníka Andyho Delorta (30). Alžírský reprezentant a na podzim nejlepší střelec OGC (3 góly) se zranil ve středu ráno ve Francii na předzápasovém tréninku. Očekává se, že na hrotu nastoupí Gaëtan Laborde, jehož klub koupil před sezonou z Rennes za v přepočtu 370 milionů korun. O víkendu skóroval proti PSG (1:2).



K dispozici nebude kromě Delorta ani záložník Khéprhen Thuram, syn slavného francouzského šampiona Liliana Thurama. „Měl covid, s příznaky. Není tak jednoduché vrátit se zpátky do kondice,“ vysvětlil trenér Lucien Favre, jehož prý kvalita soupeře překvapila. „Slovácko jsem neznal, ale je dobré. Například v Kolíně prohrálo 2:4, ale výsledek klidně mohl skončit opačně. Nedostalo se do skupiny náhodou,“ tvrdil uctivě.

Nice má po dvou remízách dva body, Svědíkův soubor jeden. Nadcházející dvojzápas obou soků bude z hlediska postupu klíčový. „Je to otevřené,“ mínil čtyřiašedesátiletý Švýcar na lavičce Nice. „Nevíme, jak to bude na hřišti Slovácka vypadat, co můžeme čekat. Rozestavení i taktika se může měnit i během utkání.“

Favre protivníka z Česka varoval: „Náš mladý tým se zlepšuje!  

Skupina D

Z V R P Skóre B
1. FK Partizan 6 2 3 1 9:7 9
2. Nice 6 2 3 1 8:7 9
3. Köln 6 2 2 2 8:8 8
4. Slovácko 6 1 2 3 8:11 5

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud