Radek Špryňar
27. října 2022 • 16:52

Tecl žije na poušti: 8 let a 7 měsíců bez gólu v Evropě! Zlomí hrůzu s Ballkani?

Autor: Radek Špryňar, inf
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PRIŠTINY | Když nasměruje míč do sítě, což se v aktuálním ročníku stává poměrně často, Tribuna Sever automaticky spustí libozvučný pokřik „KA-NO-NÝR, KA-NO-NÝR, Standa Tecl kanonýr!“ A tak několikrát dokola. Zrovna ve čtvrtek by se hodilo, kdyby kapitán působivými činy v důležitém zápase Konferenční ligy s Ballkani vyzval fanoušky k populárnímu popěvku. Stanislav Tecl se však v evropských pohárech netrefil více než osm let. Ve Slavii ještě nikdy. Uff…



V domácí soutěži šlape. Tam je útočníkovo oblíbené teritorium. Společně s Jakubem Řezníčkem ze Zbrojovky podporuje názory, že sezona 2022/23 bude v tuzemsku jen pro staré. Brněnskému nezmarovi táhne na pětatřicet, Tecl je ročník narození 1990.

Oba matadoři se ve třinácti kolech trefili devětkrát, nikdo v lize nemá lepší bilanci. Kam se hrabou mladí vlčáci! Filip Kubala z Hradce Králové, olomoucký Mojmír Chytil a Řezníčkův kumpán z Brna Michal Ševčík se vyškrábali dosud na hranici pěti gólů.

Tabulka střelců
Hráč Góly
1. Jakub Řezníček Brno 19
2. Jan Chramosta Jablonec 14
3. Tomáš Chorý Plzeň 13
4. Mojmír Chytil Olomouc 13
5. Jan Kuchta Sparta 13
6. Mick Van Buren Slavia 13
7. Tomáš Čvančara Sparta 12
8. Ladislav Krejčí ml. Sparta 11
9. Roman Květ Plzeň 11
10. Peter Olayinka Slavia 11

Ale zpátky k Teclovi. V Prištině bude Slavia odvracet karambol v Konferenční lize. Ve čtvrtečním zápase s Ballkani potřebuje zabrat. Vstřelit pár gólů, sebrat z trávníku tři body a mazat domů. Výkon ofenzivně laděných borců bude nástrojem k úspěchu. Trenér Jindřich Trpišovský přiznal, že při absenci hvězdy nedělního derby Václava Jurečky nemá jasno, kým obsadí jedinou hrotovou pozici.

Pokud by dal pouze na čísla, Tecla do základu nepošle. Reprezentační útočník v Evropě neskóroval (ani si nepřipsal asistenci) výmluvných třiatřicet zápasů (31x Slavia, 2x Jablonec). Byť často měl skromnější zápasovou roli a tomu upravenou porci času na hřišti, období sucha činí marných 1175 minut. V přepočtu na roky jde o osm let a sedm měsíců…

Šestinásobný vítěz české nejvyšší soutěže (4x Slavia, 2x Plzeň) se naposledy prosadil v osmifinále Evropské ligy v ročníku 2013/14. Na sobě měl modročervené triko Viktorie, za trenéra Dušana Uhrina mladšího a vrchním distributorem balonů do vápna byl Pavel Horváth. Je dobré zmínit, že Tecl nepokořil ledajakého soupeře. Úder zasadil Lyonu, silné značce z Francie. Takovému počinu se tleská.

Jenže od té doby nic. Jako když utne. Utrum. Nula za nulou zlomyslně skákající do statistik. Je těžko k uvěření, že ve Slavii stále čeká na gólovou ránu. Během jednatřiceti zápasových výsadků ani jednou nemířil do terče.

Pokud ve čtvrtek Stanislav Tecl na stadionu pojmenovaném po legendárním kosovském funkcionáři Fadilu Vokrrimu nastoupí, bude mít čtyřiatřicátou možnost k nápravě. Už je na čase, aby baťoh přeplněný marností s úlevou vysypal. Vzhledem k neutěšené situaci v tabulce Konferenční ligy by sešívaní útočníkův výstup ze tmy jistě přivítali.

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Sivasspor 6 3 2 1 11:7 11
2. Kluž 6 3 1 2 5:5 10
3. Slavia 6 2 2 2 6:7 8
4. FC Ballkani 6 1 1 4 8:11 4

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud