24. srpna 2023 • 22:30

Oslabené Twente i se Sadílkem schytalo příděl, Gabriel debutoval

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Twente v úvodním zápase play off o postup do skupinové fáze Konferenční ligy prohráli 1:5 na hřišti Fenerbahce. Za poražený tým odehrál celé utkání český reprezentant Michal Sadílek. Debut v dresu Midtjyllandu si odbyl pravý bek Adam Gabriel a jako střídající hráč byl u domácí remízy 3:3 s Legiou Varšava, za kterou odehrál 69 minut útočník Tomáš Pekhart.



Twente poslal do vedení Ugalde, ještě v první půli ale srovnal do sítě svého mateřského klubu nizozemský obránce Oosterwolde. Ve 41. minutě navíc dostal červenou kartu Regeer a Twente dohrávalo v oslabení.

Fenerbahce využilo přesilovku v závěrečné půlhodině. Postupně se trefili Szymanski, dvakrát Kahveci a z penalty Tadič. Istanbulský velkoklub vyhrál i sedmé soutěžní utkání v sezoně.

Midtjylland v zápase i díky dvěma trefám útočníka Franculina třikrát vedl, Legia ale dokázala vždy odpovědět. Gabriel, jenž teprve ve středu zkompletoval přesun z Hradce Králové, se dostal do hry v 72. minutě za stavu 2:2.

Finalista posledního ročníku soutěže Fiorentina prohrála po Grüllově pokutovém kopu 0:1 na hřišti Rapidu Vídeň. Záložník Antonín Barák kvůli nemoci v sestavě „Fialek“ chyběl.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud