24. srpna 2011 • 18:05

Plzni dáme tři góly a miliony budou naše! Kodaň věří v zázrak

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTOVANÝ ONLINE, 20:45 – Ani tři góly na domácí půdě je nepřipravilo o sebevědomí. Dánové věří, že dnes v Edenu fotbalisty Plzně porazí 3:0 a zajistí si postup do Ligy mistrů! „Přijeli jsme vstřelit tři góly,“ tvrdí trenér Kodaně Roland Nilsson.



Kodaň doma s Plzní prohrála nečekaně 1:3 a za výkon schytala pořádnou kritiku. Zatímco Plzeň si užívá pochvalné komentáře, dánský tisk Nilssonův výběr překřtil na FC Katastrofa. Vždyť loni Kodaň trápila slavnou Barcelonu a nyní je na prahu vyřazení s pro Evropu neznámou Plzní.

„Potřebujeme vstřelit minimálně tři branky, což je velká výzva. Hodně jsme o tom v týdnu mluvili, teď je čas to ukázat na hřišti. Pokud zvládneme začátek zápasu, budeme mít šanci,“ věří Nilsson.

Švédský kouč před sezonou opustil angažmá v Malmö, aby mohl vést silnější tým. Teď paradoxně čelí možnosti vyřazení z Ligy mistrů, kde v minulém ročníku Kodaň došla až do osmifinále.

V případě neúspěchu by se pod Nilssonem začala houpat trenérská židle. „Na to teď nemyslím. Soustředíme se jen na zítřejší utkání, další věci budu řešit následně,“ odmítl spekulovat o možném odvolání.

Místo toho spřádá plány, jak rozjetou Plzeň přelstít. „Musíme hrát víc atraktivně než v Kodani. Bude dobré dát gól co nejdřív. Zároveň si musíme dát pozor na rychlé protiútoky,“ nastiňuje plány na středeční utkání v Edenu.

„Snad jsme se poučili minulý týden doma. Musíme zůstat trpěliví, hrát pořád stejně. Po prvním gólu jsme vypadli z role, pak dostali druhý. To samé jsme zopakovali i po snížení na 1:2,“ vrátil se k utkání v Kodani.

Nilsson moc dobře ví, že jeho mužstvo se proti Plzni bude muset cpát do útoku. „Musíme dát tři góly. Je jasné, že budeme útočit. Snad tentokrát nikdo neřekne, že jsme hráli zataženě,“ slíbil kouč Kodaně.

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud