24. srpna 2011 • 23:38

Smekám! Tohle je fenomenální úspěch, hlásí František Straka

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA EXPERTA - Obrovský úspěch Viktorie Plzeň doslova zvednul ze židle Františka Straku, jejího bývalého trenéra, který klub před pěti lety zachránil před pádem do druhé ligy. „Tohle hřeje. Pro plzeňský region je to fenomenální úspěch. Úžasný. Jedinečný. Nemám slov. Je to překvapení pro celou Evropu,“ žasl Straka.



Plzeň podle Františka Straky znovu ukázala, že český tým může hrát skvělý fotbal na nejvyšší úrovni. A co je důležité – zvládne to i klub mimo Prahu. „Je to parádní úspěch. Hlavně pro český fotbal a jeho koeficient, který je bídný,“ uvedl.

Straka tvrdí, že postup Západočechů do Ligy mistrů možná konečně donutí ostatní české kluby zamyslet se, proč neprodukují tentýž fotbal.

„Viktorka ukázala, že nebyla náhoda, když se stala mistrem. Tenhle mančaft neskutečně chtěl, byl hladový. Chtěl něco dokázat. To je ten rozdíl oproti ostatním, když někteří hráči už to berou tak, že 'okej, budeme zase hrát evropské poháry'. Tohle nadšení a elán, co Plzeň měla, je to, co náš fotbal potřebuje,“ podotkl bývalý kouč Sparty.

Straka ocenil odhodlanost hráčů, kteří v těžkých chvílích zápasu šlápli na plyn a pomohli Plzni odvetný duel zcela otočit.

„Před tímto týmem smekám. Smekám před trenérem Vrbou. Smekám před celým kolektivem. Je vidět, že jsou už několik let pohromadě. To je základ číslo jedna. Není to mančaft posbíraný během pár týdnů. A je to znát. Je dobře, že Pavel Vrba dostal takový prostor. Nikdo s ním nezametl, když byl nějaký neúspěch. Díky tomu nyní může Plzeň sklízet ovoce.“

Utkání se přitom vůbec nevyvíjelo dobře, zejména v prvním poločase. Podle Straky plzeňským fotbalistům chybělo sebevědomí a byli až moc nervózní. „Šlo jen o to, aby se zbavili pasivity. Jakmile vyrovnali, byl jsem stoprocentně přesvědčený, že postoupí. Nepochyboval jsem. Zase to byla Plzeň, na kterou jsme zvyklí,“ radoval se Straka.

Dodal, že nad úspěchem Plzně povzdechnou snad jen fanoušci Sparty. „Asi je mrzí to, když vidí své bývalé hráče, jak v jiném dresu bojují o Ligu mistrů…“

Pavel Horváth slaví vítězství nad Kodaní a postup do základní skupiny Ligy mistrů
Pavel Horváth slaví vítězství nad Kodaní a postup do základní skupiny Ligy mistrů

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud