28. září 2011 • 23:29

Ta penalta byla přísná, řekl kouč Vrba po prohře v Miláně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně si z dnešního zápasu druhého kola základní skupiny Ligy mistrů na hřišti AC Milán odvezli porážku 0:2. Trenér Plzně Pavel Vrba litoval toho, že jeho svěřenci nevyužili své velké šance.



"Jsem smutný, protože jsme mohli uhrát lepší výsledek. Na druhou stranu mě těší, že jsme si vytvořili šance. Vzhledem k tomu, s kým jsme hráli, jsme odehráli dobré utkání. Hráči odvedli maximum a já jim za to poděkoval," řekl Vrba po utkání v rozhovoru pro Českou televizi.

Litoval toho, že o výsledku rozhodla penalta, která podle něj byla přísná. "Ale je pravda, že Čišovský to mohl vyřešit lépe," tvrdil Vrba, který ale jinak plzeňskou obranu chválil.

"Několikrát jsme tam sice zachraňovali na poslední chvíli, ale celkově to bylo dobré. Brankář Čech tam chytil dvě velké šance, ale ty přišly po našich chybách v rozehrávce," dodal.

Zároveň složil velkou poklonu útočníku AC Milán Zlatanu Ibrahimovicovi. "Pro AC bylo štěstí, že se včas uzdravil. To byl hráč, který převyšoval všechny hráče na hřišti a rozhodl," prohlásil Vrba.

Stejného názoru byl i kapitán Pavel Horváth. "Zlatan byl rozhodující hráč zápasu. Bez něj by to vypadalo jinak. Je to světová extratřída. Všechny těžké míče hráli na něj a on to dokázal podržet," řekl Horváth.

Ten si sypal popel na hlavu za spálenou šanci z konce první půle. "Byl jsem trochu překvapený, že se ke mně míč vůbec dostal. Nic to ale nemění na tom, že jsem to měl proměnit. Šance to byla obrovská. To byl asi rozhodující moment," dodal.

Marian Čišovský se snaží Antoniu Cassanovi zabránit v hlavičce.
Marian Čišovský se snaží Antoniu Cassanovi zabránit v hlavičce.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud