7. prosince 2011 • 00:02

Zraněný dříč Jiráček míří do Wolfsburgu. Za 125 milionů

Autor: jon, kah, kub, ČTK
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Takový závěr v plzeňském dresu by byl hodně smutný. Petr Jiráček, jeden z hrdinů západočeské jízdy Ligou mistrů, musel v utkání proti AC Milán už ve 28. minutě střídat. Podle všeho jde o výron v kotníku na pravé noze. Vedení Plzně navíc obdrželo od německého Wolfsburgu lukrativní nabídku na záložníkův přestup. Majitel Viktorie Tomáš Paclík ČTK řekl, že Západočeši nabídku zvažují.



Jiráček v posledním duelu Plzně v podzimní části sezony nestrávil na hřišti ani půl hodiny. Po jednom ze soubojů s italským stoperem Bonerou zůstal ležet v bolestech na zemi, odnesl to kotník.

Plzeňský středopolař nejdřív chtěl zranění rozběhat, odmítl přistavená nosítka. Postavil se na nohy, ale udělal jen pár kroků. Dál to jednoduše nešlo. Jiráček musel střídat, už ve 28. minutě ho nahradil mladík Darida.

"Vypadá to na výron v kotníku, podrobnější informace budeme znát po dalších vyšetřeních," sdělil plzeňský mluvčí Pavel Pillár. Pokud je to skutečně "jen" výron v kotníku, nemělo by jít o závažné zranění.

Podle lékařů plzeňského týmu má nyní Jiráček nařízený třítýdenní absolutní klid, pak se rozhodne o dalším postupu. Jiráček ihned ze stadionu odjel na vyšetření do plzeňské nemocnice, kde však lékaři vyloučili vážné zranění, kterého se nejprve obávali.

"V souboji mi protihráč pořádně přišlápl nohu, bolest byla v první chvíli opravdu veliká a bál jsem se vážnějšího zranění. Výron sice není nic příjemného, ale v tuto chvíli jsem za tuto diagnózu přeci jen rád," uvedl Jiráček.

Wolfsburg předložil výjimečnou nabídku

Výkony v klubu i v reprezentaci Jiráčka vynesly do hledáčku evropských klubů. Pětadvacetiletý záložník patří k hráčům, kteří díky tomu mohou Plzeň v zimní pauze opustit. Ve hře je Wolfsburg, Juventus nebo další italský celek Janov, ale nejpravděpodobněji ovšem vypadá Jiráčkův přesun do Německa.

"O zájmu Wolfsburgu už víme, jejich nabídka je výjimečná. Záleží i na hráči, jak se rozhodne. My bychom jej radši měli v našem týmu i na jaře, protože peníze nejsou všechno," uvedl pro ČTK Paclík.

V zákulisí se podle deníku Sport spekuluje o tom, že by Plzeň za pětadvacetiletého záložníka mohla inkasovat sumu pohybující se kolem 125 milionů korun.

Úřadující český mistr ale zatím nenaznačil, jaký další postup při jednáních se zájemci o Jiráčkovy služby, mezi kterými je prý také slavný Juventus Turín, zvolí.

"V následujících dvou týdnech nepředpokládáme žádné novinky. Chceme dát Petrovi absolutní klid na regeneraci i vyléčení jeho zranění. O jakýchkoliv novinkách bychom média i fanoušky včas informovali," poznamenal generální ředitel plzeňského klubu Adolf Šádek.

Více o plzeňské radosti i Jiráčkově přestupu čtěte ve středečním Sportu!

Pavel Horváth se raduje na Davidovi Limberském.
Pavel Horváth se raduje na Davidovi Limberském.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud