19. září 2012 • 12:47

Šest různých týmů, všude góly. Zlatan vstupuje do historie

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Velkohubý frajer, ale také velký fotbalista. Zlatan Ibrahimovic se stal prvním hráčem v historii Ligy mistrů, který dokázal vstřelit gól za šest různých týmů. Třicetiletý švédský kanonýr přispěl v úterý k výhře Paris St. Germain 4:1 nad Dynamem Kyjev.



Ibrahimovic začal angažmá u boháčů v PSG ve velkém stylu. V pěti zápasech už se trefil šestkrát, drží průměr přes gól na utkání. Naposledy chladnokrevně proměnil penaltu v Lize mistrů proti Kyjevu a odstartoval pohodlnou výhru PSG 4:1.

"Máme kvalitu na to, abychom hráli v Champions League. V létě přišlo hodně hráčů, potřebovali jsme čas, aby si všechno sedlo. Ale zlepšujeme se a s každým zápasem nám roste sebevědomí," hodnotil úvodní zápas v základní skupině vytáhlý kanonýr.

Trefou do sítě Kyjeva Zlatan vstoupil do historických tabulek. Ibrahimovic odehrál v Lize mistrů 91. zápas a zaznamenal jubilejní třicátou trefu. Skórovat v nejlepší klubové soutěži dokázal i během předchozích angažmá v Ajaxu Amsterodam, Juventusu Turín, Interu Milán, Barceloně a AC Milán. To žádný jiný hráč nedokázal.

"Ukázali jsme, že máme kvality na to, abychom v Lize mistrů hráli důstojnou roli. Atmosféra v Parku princů byla fantastická, diváci byli našim dvanáctým hráčem," pochvaloval si Ibrahimovic.

Co švédský fenomén předvede v dalších zápasech?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud