Jonáš Bartoš
3. října 2012 • 10:27

Rooney nahrává, RVP střílí. Spolupráce hvězd FUNGUJE, Ferguson září

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Velké hvězdy, sobečtí egoisté, kteří si budou na hřišti překážet. Předpovědi škarohlídů Robin van Persie s Waynem Rooneym rozmetali na prach. Poprvé nastoupili v základní sestavě a hned řádili. V utkání Ligy mistrů zařídili vítězství Manchesteru United proti Kluži. Rooney dvakrát nahrál, Van Persie oba krásné pasy bez problémů proměnil. "Máme skvělé hráče, kteří dokáží otočit zápas," těšilo kouče Alexe Fergusona.



"Rudí ďáblové" na hřišti rumunského outsidera nezačali dobře. Od 14. minuty prohrávaly po gólu Kapetanose, domácí stadion vybuchl v extázi. Útočná letka United domácí borce rychle zchladila. Úřadovaly dvě největší ofenzivní hvězdy, Wayne Rooney a Robin van Persie.

Ve 29. minutě Rooney posadil centr ze standardky přímo na hlavu útočného parťáka a "RVP" vyrovnal skóre utkání.

Ještě zářivější byla akce ze začátku druhého poločasu. Rooney poslal přesný balon za obranu, Van Persie se uvolnil od bránících stoperů a levačkou prostrčil míč za záda domácího gólmana.

"Druhý gól byl fantastický, Wayne dal skvělou přihrávku. Myslel jsem si, že je ten balon moc dlouhý, ale Robin předvedl neskutečné zrychlení," pochvaloval si spolupráci útočného dua manažer Alex Ferguson.

"Všechno začalo skvělou přihrávkou od Waynea, za ní mu moc děkuju. Málokdo umí dát balon tak jako on, byl to asi můj nejhezčí gól za United," pochvaloval si střelec obou branek. Nová posila na Old Trafford začala skvěle, ze sedmi zápasů má na kontě už sedm přesných zásahů.

"Bylo to pěkný gól a povedené zakončení," suše hodnotil Rooney, který se do sestavy vrací po nepříjemném zranění nohy.

Útočné klenoty nastoupily za United poprvé vedle sebe v základní sestavě. "Jejich spolupráce bude vždycky tématem, každý od nich očekává zázraky. Máme opravdu skvělé hráče, kteří dokáží změnit vývoj utkání a rozhodnout," komentoval Alex Ferguson.

"Síla našeho týmu je určitě v útoku. Máme další alternativy, vedle Waynea s Robinem i Shinjiho (Kagawu), Dannyho (Welbecka) a Javiera (Hernándeze)," dodal boss United.

Výčet jmen do ofenzivy "Rudých ďáblů" budí respekt. Dvě největší hvězdy navíc naznačily, že mohou hrát spolu. Rooney z pozice podhrotového hráče, Van Persie v roli koncového zabijáka. Tahle spolupráce by opravdu mohla fungovat...   

Hráči Manchesteru United v utkání Ligy mistrů na hřišti rumunské Kluži, kde vyhráli 2:1
Hráči Manchesteru United v utkání Ligy mistrů na hřišti rumunské Kluži, kde vyhráli 2:1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud