24. října 2012 • 04:00

Čech fantasticky vychytal Hübschmana. Porážku Chelsea ale neodvrátil

Autor: jp, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé nastoupili proti sobě. Poprvé Petr Čech čelil střeleckým pokusům kamaráda Tomáše Hübschmana. A výsledek? Reprezentační gólman vytáhl z rukávu několik senzačních zákroků, avšak porážku Chelsea neodvrátil. Šachtar Doněck slavil vítězství 2:1.



Tomáš Hübschman se v úterním zápase Ligy mistrů střetl s Čechem tváří v tvář hned dvakrát. Klidně mohl vstřelit reprezentačnímu parťákovi dvě branky, ale selhal.

První pokus: Po rozehraném rohovém kopu pět minut před koncem poločasu si 30letý záložník našel uvnitř malého vápna neposednou mičudu a akrobaticky se ji pokusil švihnout za Čecha. Jenže levačkou netrefil balon ideálně a jeho pokus vyšťouchla opora Chelsea reflexivně na rohový kop.

Druhý pokus: V tu chvíli už Šachtar po Fernandinhově ráně na zadní tyč vedl o dvě branky. Třetí mohl přidat právě Hübschman, když v 80. minutě, opět na malém vápně, odskočila od blonďákovy pravačky koule těsně vedle tyče.

Hübschman gól nedal, přesto slavil historické vítězství. Šachtar obral obhájce titulu o všechny body a vyhrál 2:1. Zaslouženě. Ukrajinský mančaft vletěl do zápasu drtivě. Vedení se ujal po Teixeirově šlupce už ve třetí minutě.

Obě mužstva vystřelila za zápas dohromady 28krát! Fotbal měl vysoké tempo, které diktoval lepší Šachtar. Chelsea používala k útočení především brejky. Jenže výrazná většina z nich končila nepřesností, moc kudrnatou kličkou nebo špatným zakončením. Alespoň ve třech situacích jí chyběl větší důraz, aby se prosadila.

Snížit se jí povedlo až na samém konci. Oscar využil perfektní přihrávku před bránu a poslal střelu k tyči. Ale na vyrovnání bylo už pozdě.

Tomáš Hübschman bojoval v dresu Šachtaru Doněck se soupeři z Chelsea, nakonec ukrajinský tým doma v Lize mistrů vyhrál nad obhájcem trofeje 2:1
Tomáš Hübschman bojoval v dresu Šachtaru Doněck se soupeři z Chelsea, nakonec ukrajinský tým doma v Lize mistrů vyhrál nad obhájcem trofeje 2:1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud