1. října 2013 • 22:36

SuperÖzil! Zařídil výhru Arsenalu, lidé tleskali i Rosickému

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Tímhle obchodem trefil Arséne Wenger zlatý jackpot! Mesut Özil po příchodu z Realu Madrid prokazuje svou výjimečnost, nová posila se Arsenalu bohatě vyplácí. V úterý večer prakticky sám zařídil výhru nad Neapolí 2:0 v Lize mistrů. Dobrá zpráva je, že poprvé po zranění se v základní sestavě objevil i český kapitán Tomáš Rosický.



Utkání bylo rozhodnuté prakticky po úvodní čtvrthodině. V osmé minutě si Ramsey vyměnil míč s Giroudem a uvolnil se po pravé straně. Rosický mu sbíhal do vápna, čímž uvolnil prostor Özilovi. Ten nekrytý na zadní tyči zvládl zakončit a tribuny vyprodaného Emirates Stadium poprvé burácely.

MATCH OVERVIEW LEGACY
1. 10. • 20:45
Arsenal FC
Arsenal FC
2:0
ONLINE
1. října
20:45
SSC Neapol
SSC Neapol
Góly

Domácí: 8. Özil, 15. Giroud

Hosté:

Sestavy

Domácí: Szczęsny – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs – Rosický (63. Wilshere), Flamini, Ramsey (88. Monreal), Arteta (C), Özil – Giroud.

Hosté: Reina – Mesto, Albiol (83. Fernández), Britos, Zúñiga – Callejón (77. Zapata), Behrami, Hamšík (C), Inler, Insigne – Pandev (61. Mertens).

Náhradníci

Domácí: Fabiański, Vermaelen, Monreal, Jenkinson, Wilshere, Gnabry, Bendtner

Hosté: Cabral, Fernández, Cannavaro, Dzemaili, Armero, Mertens, Zapata

Rozhodčí

Mažič – Ristič, Djurdjevič (Srbsko).

Stadion

Emirates Stadium, London

Další skvělý moment předvedl německý reprezentant v 15. minutě. Özil prošel do vápna a z brankové čáry naservíroval míč Giroudovi. Arsenal vedl rychle o dvě branky a Neapol totálně drtil.

Na hřišti absolutně vyčníval právě Özil. Nejen úvodním gólem a asistencí, ale celkovým výkonem. Levonohý technik rozjížděl většinu akcí, suverénně obcházel hráče a bez větší chybičky řídil ofenzivu domácího týmu.

VIDEO: Góly Arsenalu proti Neapoli 2:0

Poprvé se vedle nejdražší posily klubu na trávníku objevil také Tomáš Rosický. Trenér Wenger dal českému záložníkovi důvěru od první minuty. Po zranění lýtka, kvůli kterému musel střídat v zápase národního týmu s Itálií, odehrál Rosický též slušný zápas.

Po Özilovi a Ramseym se nejčastěji zapojoval do kombinací, podílel se na prvním gölu. Největší šanci zahodil na začátku druhého poločasu, kdy jej včas před zakončením zablokoval stoper Miguel Britos. Zkazil i některé míče, ale to je po herní pauze pochopitelné.

Celkem odehrál 27 přihrávek s úspěšností 82%, což rozhodně není špatná bilance Když ho v 62. minutě střídal Wilshere, diváci ho odměnili velkým potleskem. Ještě větší ale patří Özilovi, nové modle londýnského celku.

Arsenal je s levonohým technikem mnohem silnější, začátkem sezony tým proplouvá v úžasné fazoně. Ligu vede o dva body před Liverpoolem, formu potvrzuje i v Lize mistrů, kde včetně předkol vyhrál všechny čtyři zápasy.

Mesuta máme rádi! Spoluhráči gratulují Özilovi ke gólu do sítě Neapole
Mesuta máme rádi! Spoluhráči gratulují Özilovi ke gólu do sítě Neapole

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud