Stanislav Hrabě
10. prosince 2013 • 14:40

Problémy CSKA. Trenér je naštvaný, možná vynechá největší hvězdu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PLZEŇ - CSKA 20:45 ONLINE | I když se to v Rusku tají, jak to bývá tradicí, vztahy trenéra CSKA Moskva Leonida Sluckého s největší hvězdou japonským ofenzivním záložníkem Keisukem Hondou jsou mrazivější než dny na Sibiři. Může se stát, že Honda na plzeňský trávník dnes ani nevyběhne a jeho loučení s tříletým ruským angažmá bude hodně pokažené. Jako volný hráč totiž v lednu odchází do AC Milán.



Bez úderné síly, kterou přestavuje především útočník Seydou Doumbia z Pobřeží slonoviny, a také možná bez kreativity japonského tvůrce hry Keisuke Hondy, jehož vztahy s trenérem Leonidem Sluckým jsou dosti narušeny, se ruský CSKA Moskva porve s Viktorií Plzeň o postup do Evropské ligy. Taktiku zvolí patrně jednoduchou - bude hrát na výsledek.

Utkání budeme sledovat od 20:45 ONLINE zde »

MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 12. • 20:45
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
2:1
ONLINE
10. prosince
20:45
CSKA Moskva
CSKA Moskva
Góly

Domácí: 76. Kolář, 90. Wágner

Hosté: 65. Musa

Sestavy

Domácí: Kozáčik – Rajtoral, Čišovský, Procházka, Limberský – Petržela (70. Bakoš), Horváth (C), Hořava, Kolář, Ďuriš (58. Kovařík) – Tecl (82. Wágner).

Hosté: Akinfejev (C) – Karavajev, A. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov – Milanov (74. Zuber), Elm, Wernbloom, Dzagojev, Tošić (52. Honda) – Musa (90+1. Vitinho).

Náhradníci

Domácí: Bolek, Hejda, Hubník, Řezník, Kovařík, Wágner, Bakoš

Hosté: Čepčugov, Vasin, Nababkin, Honda, Zuber, Vitinho, Bazeljuk

Karty

Domácí: Procházka, Bakoš

Hosté: Dzagojev (č), Ščennikov, Honda, Wernbloom (č)

Rozhodčí

Damir Skomina – Primož Arhar, Bojal Ul (všichni Slovinsko)

Stadion

Doosan Arena (Plzeň)

Návštěva

11 205 diváků

Mělo to být krásné loučení s ruskou ligou, kde japonský legionář Keisuke Honda odehrál tři roky. Na půdě FC Krasnodar mu však trenér Leonid Sluckij dal více defenzivních úkolů a syn země vycházejícího slunce podal výkon, za nějž by měl podle soudu ruských médií spáchat harakiri.

Japonský záložník CSKA Moskva Keisuko HondaFoto Reuters

Když ho ve 37. minutě střídal Vjačeslav Karavajev, odmítl kouči stisknout ruku. „Nic se neděje, není v tom nic osobního,“ přešel nezdvořilé gesto trenér. „Na utkání s Plzní se připravuje stejně jak ostatní,“ dodal v pondělí.

Ale mezi oběma to vře. „Je docela možné, že proti Plzni vůbec nenastoupí a vynechá tak poslední zápas, v němž by měl za CSKA Moskva před odchodem do Itálie vyběhnout,“ odtajnil Alexander Bobrov, zpravodaj agentury SportExpress. Nedomnívá se ovšem, že by případná absence Hondy tým fatálně oslabila. „Jeho roli tvůrce převezme Alan Dzagojev,“ našel okamžité řešení. Případně mohou oba nastoupit vedle sebe, spekuluje se v ruských médiích...

Ruský tým se navíc do ofenzivy příliš nepohrne, má z prvního duelu, který se hrál v Petrohradu, nad Plzní náskok jednogólového vítězství. „V takovém případě doporučuju hrát na výsledek,“ poradil svému kolegovi Sergej Kolotovkin, bývalý obránce CSKA, dnes trenér jiného moskevského klubu Stolica, působícího v nižší soutěži.

A okamžitě věděl, na koho se spolehnout při neúčasti nejlepšího střelce Seydou Doumbii. Ten nastřílel v domácí soutěži devět gólů, v Lize mistrů dva a je v tomto oboru v mužstvu nejlepší. „Když jsou zranění a není možnost skórovat, tak je nutné zápas ubránit,“ prohlásil Kolotovskin. „CSKA má v obraně samé ruské reprezentanty, tak ať dokáží svoji kvalitu,“ vyzval defenzivní bohatýry, aby se v utkání pochlapili.

Obrana ruského týmu je skutečně silná. Tvoří ji brankář a kapitán souboru Igor Akinfejev (65 startů za ruskou reprezentaci), obranná čtveřice by měla stejně jako v Petrohradě vyběhnout se složení Kirill Nababkin (2), Alexej Berezuckij (51), Sergej Ignaševič (93) a Sergej Ščennikov (2).

V prvním utkání s Plzní ovšem inkasovala dva góly a nepůsobila zrovna jistým dojmem, včetně brankáře Akinfejeva. Africký snajpr Doumbia pro zranění rovněž nehrál. Jestli nyní navíc nenastoupí Honda...

Trenéra Pavla Vrbu čeká na lavičce Plzně poslední zápas
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud