11. března 2014 • 16:52

Kouč Barcelony: Messi a Neymar? Nemůže jim to fungovat pořád

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prochází těžkým obdobím. Finanční nejasnosti okolo přestupu Neymara, ohlášený konec kariéry kapitána Carlese Puyola, nečekaný výbuch na hřišti Realu Valladolid. V takové situaci se Barcelona ve středu večer postaví Manchesteru City. Do domácí odvety osmifinále Ligy mistrů jde s náskokem 2:0, ale zdaleka ne v ideální formě a rozpoložení.



Na jindy neporazitelnou a takřka dokonalou "Barcu" se valí víc a víc kritiky. Tým podle mnohých ztrácí šťávu, hráči ověnčení všemi myslitelnými úspěchy prý ztrácí motivaci i chuť dál předvádět nejlepší fotbal na světě.

Velmi se také řeší forma Lionela Messiho, který v posledním duelu s Valladolidem (0:1) připomínal jen vyhaslý stín nejlepšího fotbalisty světa. Nešlo to ani Neymarovi, nejdražší letní posile a dalším velkém fotbalovém géniovi.


Barcelona si od spolupráce útočných superhvězd hodně slibuje. Messi s Neymarem se ale na hřišti zatím spíš míjeli. Často chyběli kvůli zranění a v posledních týdnech, kdy jsou oba k dispozici, jim to zase neklape na hřišti.

"Spolu toho zatím moc neodehráli," souhlasí trenér Barcelony Gerardo Martino. "Zvládli dobré zápasy, ale v posledních týdnech spolu na hřišti moc nespolupracovali," vadí mu.
Neymar spiklenecky mrká na svého parťáka Lionela Messiho v utkání Barcelony s AC MilánFoto Reuters

Argentinský kouč připomíná, že ani přítomnost dvou fotbalových kapacit Barceloně nezaručí góly, potažmo výhry a očekávané výsledky.

"Nikdo vám nezaručí, že jim to vždycky půjde jen proto, že jde o nejlepšího fotbalistu světa a o příštího nejlepšího fotbalistu světa," zdůrazňuje Martino.

Barcelonu čeká už ve středu večer těžká zkouška. Na Nou Campu se střetnou s Manchesterem City, nadupaným týmem se zvířecí touhou po úspěchu v pohárové Evropě.

"Na Manchesteru City jsme odehráli velmi dobrý zápas," připomíná Martino první osmifinálový duel Ligy mistrů, který Barcelona na Etihad Stadium vyhrála 2:0. "Nevidím jediný důvod, proč bychom nemohli hrát stejně i zítra (ve středu). Jsem si jistý, že to zvládneme."   

Messiho parta bude chtít odčinit ligovou prohru s Realem Valladolid 0:1, kde hvězdný soubor podal jeden z nejhorších výkonů sezony. "Musíme oddělit Ligu mistrů od španělské ligy. Díky předchozímu výsledku na City jsme ve výhodě," opakuje Martino před středeční bitvou.    

Messi se na tréninku špičkoval s Neymarem, dalším hvězdným útočníkem Barcelony
Messi se na tréninku špičkoval s Neymarem, dalším hvězdným útočníkem Barcelony

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud