Jakub Konečný
22. dubna 2014 • 04:44

Liga mistrů uvidí souboj gólmanů Courtois vs. Čech. Kdo se bude smát?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

ATLÉTICO - CHELSEA 20.45 ONLINE | V semifinále Ligy mistrů Atlético Madrid–Chelsea, které dnes prvním zápasem začíná, bude mít Petr Čech o motivaci postaráno. Český gólman londýnského klubu totiž bude muset v přímém souboji dokázat, že je lepší než Thibaut Courtois, belgický brankářský talent, jenž hostuje v Atlétiku právě z Chelsea. A Čecha by v její brance velmi rád co nejdříve nahradil.



Ano, Thibaut Courtois proti klubu, kterému patří, dnes nastoupí. Byť se bezprostředně po losu semifinále, v němž druhou dvojici tvoří obhájci Bayern Mnichov a Real Madrid, zdálo, že dlouhán s výrazným nosem bude zápas sledovat pouze jako divák z tribuny.

Jedenadvacetiletý Belgičan je totiž hráčem Chelsea a v Madridu je už tři roky na hostování. A součástí dohody o jeho zapůjčení mělo být i to, že proti londýnskému klubu může nastoupit jen v případě, že Atlético zaplatí tři miliony eur za zápas. Do případu však vstoupila UEFA, která narušení regulérnosti své největší soutěže razantně odmítla.

„Snažili jsme se na to nemyslet a soustředit se jen na zápas,“ řekl ke kontroverzním rokováním záložník madridského klubu Tiago Mendes. „S Thibautem jsem o tom nemluvil, ale na to, jak je mladý, je velmi inteligentní a dospělý. S tlakem si umí poradit. Navíc pro fotbal je jen dobře, že proti sobě nastoupí dva skvělí brankáři, jako jsou Petr Čech a Courtois,“ dodal bývalý hráč Chelsea.

Trenér domácích Diego Simeone může kromě Courtoise počítat i s uzdraveným tureckým záložníkem Ardou Turanem a nastoupit by měl i nejlepší střelec týmu Diego Costa, jehož trápily potíže se stehenním svalem. „Tygra malé škrábnutí nerozhodí,“ mávl nad tím argentinský kouč rukou.

Atlético postoupilo do prvního semifinále Ligy mistrů od roku 1974 a je posledním neporaženým celkem v soutěži. Navíc ho může těšit i fakt, že v evropských pohárech v domácím prostředí s anglickými kluby ještě nikdy neprohrálo (pět výher, čtyři remízy). A když naposledy před dvěma lety v Superpoháru nastoupilo proti Chelsea, deklasovalo ji 4:1.

„Pro každého z nás to není zrovna příjemná vzpomínka. My měli za celý zápas jedinou střelu na bránu a z ní jsme dali gól, oni snad deset šancí,“ uvedl Čech na svých internetových stránkách. „Smetli nás rozdílem třídy a doufám, že se z toho poučíme,“ dodal český brankář, jehož kariéra se možná ocitla na křižovatce.

Poučit se John Terry a spol. nicméně musejí i ze šokující sobotní prohry s posledním Sunderlandem, která dramaticky snížila jejich šance na titul. Josému Mourinhovi se teď jako zlá ozvěna vrací výrok, v němž během sezony nazval Arséna Wengera specialistou na selhání. Kouč Arsenalu je totiž jen krok od zisku Anglického poháru a slušně si stojí i v boji o čtvrtou příčku, která znamená postup do Ligy mistrů.

Zato Mourinhovi, jenž osmou osobní účastí v semifinále Ligy mistrů překoná rekord Alexe Fergusona, reálně hrozí, že první sezonu po návratu na Stamford Bridge uzavře s prázdnýma rukama. Blues tři kola před koncem ztrácejí na vedoucí Liverpool pět bodů, což se zdá jako nepřekonatelná propast. Liga mistrů, v níž dnes budou postrádat distancovaného beka Branislava Ivanoviče, tak zůstává přístavem poslední naděje.

MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 4. • 20:45
Atlético Madrid
Atlético Madrid
0:0
ONLINE
22. dubna
20:45
Chelsea FC
Chelsea FC
Sestavy

Domácí: Courtois – Torres Juanfran, Miranda, Godín, Filipe – Raúl García (86. David Villa), Gabi (C), M. Suárez (80. J. Sosa), Koke – D. Costa, Diego (60. Turan).

Hosté: Čech (18. Schwarzer) – Azpilicueta, Cahill, Terry (C) (72. Schürrle), Cole – Ramires, Mikel, Lampard (C), Luiz, Willian (90+4. Ba) – Torres.

Náhradníci

Domácí: Aranzubia, Alderweireld, Tiago, Turan, Rodríguez, Sosa, Villa

Hosté: Schwarzer, Kalas, Oscar, Schürrle, van Ginkel, Ake, Ba

Karty

Domácí: Gabi, Miranda

Hosté: Lampard, Mikel, Ba

Rozhodčí

Eriksson – Klasenius, Wärnmark

Stadion

Estadio Vicente Calderón, Madrid

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud