Stanislav Hrabě
30. dubna 2014 • 16:55

PĚT důvodů, proč Real zničil Bayern: Taktika, hvězdy, strach

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Deset předchozích vystoupení Realu Madrid na hřišti Bayernu Mnichov přineslo královskému klubu jen jednu remízu a devět porážek. Nyní přišla první, historická výhra, svou výši šokující. Ale nepřekvapivá a hlavně zasloužená. Real přehrál protivníka ve všech směrech. Pět ukazatelů bylo ovšem zásadních.



Sebevědomí

Zatímco hráči Bayernu se úspěchu nepochopitelně báli a byli nervózní, hosté šli hrdě a důsledně za svým cílem. „Nejnebezpečnější je strach,“ nabudil před zápasem své svěřence italský kouč Carlo Ancelotti. „Pokud si myslíte, že na soupeře nemáš, jsi mrtvý,“ uvědomoval si dobře, jak je důležitá víra ve vlastní síly. Kdo ví, co umí, dostává se do výhody.  

Taktika

Systém bavorského týmu krátkých přihrávek a postupného dobývání soupeřova území nepřinesl kýžený efekt, Real byl na něj dobře připraven a našel protizbraň. „Málo jsme drželi balon. Pokud nekontrolujete míč, nemáte proti takovému soupeři šanci,“ přiznal trenér Pep Guardiola. „Byla to moje chyba,“ nevymlouval se na nic a připustil, že ho protějšek zaskočil.

Tohle domácí fans určitě nečekal
Tohle domácí fans určitě nečekal

Hvězdy

Ribéry , Robben , Schweinsteiger na jedné straně, Cristiano Ronaldo , Sergio Ramos , Bale na druhé. Kdo víc vynikl? V odpovědi je skrytý jeden z důvodů selhání Bayernu. Zatímco jeho hvězdy potemněly, madridské zářily, ale především hrály pro mužstvo. Třeba třetí gól po ose Benzema-Bale-Cristiano Ronaldo byl vzácný úkaz nezištné spolupráce.

Efektivita

Jeden fakt - brankář německé reprezentace Manuel Neuer si během prvního poločasu nezapsal ani jediný zásah proti přímé střele. Přesto inkasoval tři góly. Tragický výkon jinak tradiční opory? Vůbec ne, Neuer ani neměl šanci předvést své umění, ani jeden gól nebyl vysloveně jeho. Tak přesné a dobře načasované byly údery Realu Madrid.

Standardní situace

Kdo skoruje jako první, dostává se do sedla. A zvláště když brzy následuje druhá trefa. Za Real se prosadil dvakrát stoper Sergio Ramos pokaždé hlavou po vzorně provedené a nacvičené standardní situaci. Skvělý centr ( Modrič a Di María), kanonýr Cristiano Ronaldo odvedl na sebe pozornost a volný španělský reprezentant udeřil. Vydařený tah.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud