14. července 2014 • 17:55

Sparta zvolila brankářskou jedničku. Chytat bude Bičík, prozradil Lavička

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozhodnuto. Do branky fotbalové Sparty se postaví David Bičík. Už zítra nastoupí proti Levadii Tallinn (úterý 20:45) ve 2. předkole Ligy mistrů. Vyhrál tedy souboj o post gólmanské jedničky s perspektivním Markem Štěchem. Oba brankáře si Sparta pořídila po odchodu Tomáše Vaclíka do švýcarské Basileje.



"Byla to jedna ze zásadních otázek, kterou jsme během přípravy řešili. A po konzultaci s trenérem brankářům Pavlem Srníčkem jsme se rozhodli, že do nové sezony půjde v pozici číslo jedna David Bičík," oznámil dnes na tiskové konferenci kouč Vítězslav Lavička.

Co rozhodlo pro zkušenějšího Bičíka? Podle Lavičky zaujal trenérský tým víc než Marek Štěch v posledních třech týdnech přípravy, v přátelských duelech i na trénincích. "Rozhodnutí můžu už říct veřejně, protože oba brankáři ho znají od soboty," dodal Lavička.

O zbylých pozicích v sestavě příliš hovořit nechtěl. Nejprve musí základní jedenáctku sdělit hráčům. A také z důvodu taktických, aby neodkryl všechny karty soupeři z Estonska. Lavička nicméně naznačil, že v úspěšné sestavě, která vyhrála v minulém ročníku double, by k velkým změnám dojít nemělo.

Na tiskové konferenci Sparty prozradil Lavička brankářskou jedničku
Video se připravuje ...

"Všichni věříme, že se nebude opakovat loňské vyřazení s Häckenem a navážeme na úspěšný závěr předchozí sezony. Rádi bychom posunuli Spartu směrem do Evropy a dvojzápas s Levadií je první překážkou, kterou chceme překonat," podotkl Lavička, jenž bude mít k dispozici kompletní kádr.

Estonský tým je podle letenského kouče velice dobře organizovaný v defenzivě, díky čemuž má v tamější lize suverénní postavení. "Celé mužstvo je kompaktní. Dostává málo branek, takže nebude jednoduché jeho obranu překonat. Zároveň disponují rychlými ofenzivními hráči do protiútoku," všiml si Lavička.

První zápas se odehraje na Letné v úterý 20:45, na iSport.cz ho budeme sledovat v podrobné ONLINE reportáži.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud