Jan Podroužek
30. července 2014 • 10:58

Straka bojuje o Ligu mistrů: Ukázali jsme vůli, chválil po výhře Slovanu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě pět minut před koncem neměl co opojně slavit. Výbuch emocí u Františka Straky ale přišel právě v tuhle chvíli. Karol Mészáros v 85. minutě vystřelil Slovanu Bratislava výhru nad Šerifem Tiraspol 2:1. Strakovi „belasí“ jsou blízko postupu do play off Ligy mistrů.



„Stálo nás to strašně sil, ale jsem rád, že jsme dokázali triumfovat,“ svěřil se Straka po zápase slovenským médiím. „Hráli jsme proti silnému soupeřovi, který velmi dobře bránil,“ uvědomoval si.

Slovan se dostal do vedení díky penaltě Igora Žofčáka. Ještě v půli druhého dějství se to samé přihodilo i Strakově týmu. Richard Lásik ve vlastním vápně fauloval a vyfasoval navíc červenou kartu.

„Rozčílilo mě jeho vyloučení, myslím, že rozhodčí by neměli trestat dvakrát,“ zlobil se bývalý kouč Sparty nebo Slavie. Jenže Cadu penaltu neproměnil. Tiraspol vyrovnal až o deset minut později.

„Nám ale pomohla naše houževnatost a pevná vůle,“ připomněl trefu Mészárose. „Radši bych ale byl, kdybychom vyhráli 1:0 než 2:1,“ doplnil český kouč.

Odvetu hraje Slovan příští středu v Tiraspolu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud