22. října 2014 • 12:00

Když vkročil Wenger mezi novináře, spustil se vichr, hromy a blesky

Autor: Radek Macháček
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA KOMENTÁTORA PRIMA COOL | Liga mistrů mě poprvé zavedla ho hlavního města Evropy, tedy do Bruselu. Ještě před odletem na zápas Anderlechtu s Arsenalem jsem měl obavy ze dvou věcí. Z počasí a z výslovnosti jmen belgických fotbalistů.



Nutno dodat, že jsem se strachoval oprávněně. Už při přistání vítr pořádně rozhoupal letadlo a ti s citlivějším žaludkem měli problém. Z letiště už mě doprovázel déšť, ale nebylo to nic proti tomu, co se strhlo v momentě, když na tiskovou konferenci dorazil kouč Arsenalu, Arséne Wenger.

 

Vichr, hromy, blesky a k tomu kroupy. Bouřka trvala skoro celou půlhodinu, ve které odpovídali usměvavý Wenger a jeho pobočník na tiskovce Jack Wilshere. V den zápasu má být o něco lépe, ale k ideálu to bude mít daleko. Teplota vzduchu kolem osmi stupňů a deštivo. Zbývá tedy jediné, pořádně se nabalit.

 

Co se týká výslovnosti, Belgičan ze mě taky asi nebude. Ještě před tréninkem domácích jsem odchytl belgického kolegu a probíral s ním výslovnost hráčů Anderlechtu.

Můžu říct jediné. Při své interpretaci Oliviera Deschachta jsem byl čtyřikrát opraven. Až na popáté byl kolega z belgické televize celkem spokojený. Stejné to pak bylo i v případě Hervého Matthyse nebo Leandera Dendonckera. Tak snad to při zápase klapne.

 

 

Anderlecht je sice nejslavnější belgický klub, ale kam se hrabe na belgickou cyklistickou legendu Eddyho Merckxe. Pětinásobný vítěz TDF a Giro d'Italia má v bruselském metru svoji stanici. Šéfové RSCA mohou tiše závidět. Za současné výkony si jí Anderlecht ale rozhodně nezaslouží. Belgický mistr nevyhrál v Lize mistrů už deset zápasů za sebou, prohrál posledních 5 domácích utkání, ve kterých inkasoval hrůzostrašných 17 gólů.

Utkání Anderlecht – Arsenal  vysílá živě Prima COOL ve 20.15. Moderátor Libor Bouček ve studiu Marka Jankulovského a hostem bude ještě bývalý hráč Anderlechtu Stanislav Vlček. Z Bruselu komentuje zápas Radek Macháček.

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud