7. listopadu 2014 • 04:56

Bundesliga vládne Lize mistrů! Němci kralují ve všech ohledech

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani anglická Premier League, ani španělská La Liga. Nejúspěšnější jsou v Lize mistrů po čtyřech zápasech týmy z Německa. Přestože mají vyjma Bayernu Mnichov nesrovnatelně nižší rozpočty, své soupeře drtí ve všech důležitých statistikách.



Rozjetá bundesliga

Týmům z bundesligy se zatím daří na výbornou. Dva z nich, Bayern Mnichov a Borussia Dortmund, mají dokonce po čtyřech zápas plný počet bodů a zajištěný postup. Svoji skupinu vede s 9 body také Bayer Leverkusen.

Jediným týmem, kterému se zatím nedaří podle představ, je Schalke 04. I klub z Gelsenkirchenu ale nasbíral alespoň 5 bodů, cenná je především remíza 1:1 ze hřiště Chelsea.

  Bundesliga
(4 týmy) 
La Liga
(4 týmy) 
Premier League
(4 týmy) 
Serie A
(2 týmy) 
Bodů celkem 38 31 20 10
Bodů na zápas 2,4 1,9 1,3 1,3

Bilbao kazí průměr La Ligy

Španělsko, které mělo v posledním finále Ligy mistrů své dva zástupce, určitě ani zdaleka nevyklízí pozice. Ve srovnání s bundesligou ale doplácí na slabý článek v podobě Athleticu Bilbao, které získalo ve své skupině pouhý bod.

Stoprocentní nejsou ovšem ani Barcelona a Atlético, oba si připsaly jednu prohru na hřišti soupeře. Naopak naprosto suverénní je Real Madrid, který má plný počet bodů a postup v kapse.

Tragická Premier League

Zatím dost tristní je bilance anglických týmů. Nejlépe je na tom osmibodová Chelsea, která naposledy ztratila ve slovinském Mariboru. Svoji skupinu ale vede. To se nedá říct o zbylých zástupcích kolébky fotbalu.

Arsenal zatím získal sedm bodů, především poslední remíza s Anderlechtem ale byla šokující. To Liverpool dokázal porazit jen Ludogorets a má tři body, Manchester City si dokonce výhru ještě nepřipsal a je na chvostu své skupiny s pouhými dvěma body.

  Bundesliga
(4 týmy) 
La Liga
(4 týmy) 
Premier League
(4 týmy) 
Serie A
(2 týmy) 
Vstřelené góly 39 31 24 12
Obdržené góly 14 15 21 15

Znevýhodněná Serie A nemá šanci

Italská liga je na tom ze všech nejhůře, ovšem narozdíl od ostatních nemá čtyři, ale pouze dva zástupce. Na druhou stranu, ani tak nejsou Italové první ve statistice obdržených gólů. To už je na pováženou.

Lepší z dvojice je Juventus, jenž získal 6 bodů. AS Řím sice začalo nadějně, dvě prohry s Bayernem ho ale srazily. Tým kapitána Tottiho zatím získal 4 body, naději na postup má i tak stále velkou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud