5. listopadu 2014 • 22:34

Hlavička a skluz! Messi předehnal Ronalda a vyrovnal se Raúlovi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | To co se v úterý nepodařilo Cristianu Ronaldo, který vyšel v Liverpoolu naprázdno, zvládl ve středu Lionel Messi. Barceloně zařídil dvěma góly vítězství proti Ajaxu a vyhoupl se právě před kanonýra Realu Madrid a vyrovnal střelecký rekord Ligy mistrů, který drží bývalá hvězda bílého baletu Raúl. Oba teď mají na kontě 71 vstřelených branek.



Sedmadvacetiletý Messi otevřel skóre zápasu v Amsterodamu v 36. minutě netradičně hlavou a druhý gól přidal v 76. minutě, kdy skluzem dostal míč do sítě.

"V prvním poločase jsme docela dlouho byli pod tlakem, protože jsme se špatně pohybovali a nechali jsme se zatlačit," citoval Messiho web UEFA. "Nikdy jsme ale nepřestali věřit, že zápas zvládneme, a jsem rád, že i díky mně jsme to otočili," uvedl.

 

Na 71 branek potřeboval sedmadvacetiletý argentinský reprezentant a čtyřnásobný majitel Zlatého míče pro nejlepšího hráče světa 90 zápasů - o 54 méně než Raúl.

"Mám z toho velkou radost. Je to opravdu skvělé, ale mnohem důležitější je, že jsme získali tři body a postoupili do osmifinále," řekl se svou tradiční skromností Messi, který prý na žádný ze svých gólů nijak zvlášť nevzpomíná. "Nejlepší jsou samozřejmě ty z finálových zápasů, ale nakonec je stejně nejdůležitější celkové číslo," dodal.

Střelecký rekord Ligy mistrů Messi vyrovnal den poté, co stejnou šanci promarnil jeho velký rival Cristiano Ronaldo.

Hvězda Realu Madrid přitom měla výhodnější pozici, protože do úterního utkání s Liverpoolem nastupovala se 70 zásahy na kontě. Jedinou branku zápasu ale dal Karim Benzema.

Lionel Messi hlavičkou skóruje proti Ajaxu, čímž se dotáhl v historické tabulce střelců na Cristiana Ronalda
Lionel Messi hlavičkou skóruje proti Ajaxu, čímž se dotáhl v historické tabulce střelců na Cristiana Ronalda

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud