25. listopadu 2014 • 14:57

Trénink už neuvidíte. Bayern na City ukázal jen Guardiolovu němčinu

Autor: Jiří Nikodým
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA KOMENTÁTORA PRIMA COOL | Když jede komentátor na Ligu mistrů, těší se nejen na zápas, ale taky na trénink domácího i hostujícího týmu. Jako jsem na tom byl já před dnešním zápasem Manchesteru City s Bayernem. Jenže časy se mění. Domácí trénují většinou den před zápasem dopoledne v tréninkovém centru a pak hned následuje tiskovka.



Už se z toho stal standard. Novináři, kteří cestují na zápas ze zahraničí, prakticky nemají šanci vidět trénink ani tiskovku. Ale páni trenéři a sportovní ředitelé nám pomalu začínají brát i možnost vidět na vlastní oči přípravu hostujícího týmu.

Proč je to tak dobré vidět? Sice máte šanci být na tréninku jen 15 minut, ale hráči se chovají úplně jinak než při zápase. Jsou to normální kluci mezi dvaceti a třiceti, jsou úplně v pohodě, smějí se, hrají si, jedou různé sázky a stojí za to vidět je v jiném světle než před plnými tribunami.

Poslední dobou mám ale smůlu. V únoru přiletěl Manchester United do Atén na zápas s Olympiakosem až po přípravě ve svém tréninkovém centru ve večerních hodinách. Na tiskovce s trenérem Davidem Moyesem a Waynem Rooneym už všichni skoro usínali.

Teď mě zavanul vítr Ligy mistrů do Manchesteru na utkání City s Bayernem. Těšil jsem se na trénink Bayernu. Před rokem v Plzni tým trénoval ve Štruncových sadech podle obvyklých zvyklostí.

V Manchesteru ale Bayern trénovat nebude. Poslední přípravu si „Bavoráci“ dali v pondělí v 11 doma na Säbener Strasse a na ostrovech novináři utřeli nosy. A já taky. Takže nakonec z toho byla aspoň tiskovka ve sterilním hotelovém prostředí. Guardiolova němčina je kouzelná, Xabi Alonso profík a Mario Götze pohodový mlaďoch.

Loni odehrál Bayern na City možná nejlepší zápas sezony. Byla to skvělá podívaná. Tentokrát jsou borci z Manchesteru na pokraji vyřazení. Dnes večer musí pořádně zabrat, jinak pro ně taky může letošní cesta Evropou skončit už ve skupině Ligy mistrů.

Jsem zvědav, co se bude dít v ulicích odpoledne před zápasem. Na jaře, když hrál Bayern na United, tak se fanoušci v hospodách a v ulicích kamarádili, projevovali si respekt a neustále si připíjeli pivem. Možná proto, že je sbližovala červená barva, která je vlastní oběma klubům.

Teď jdou modří na červené, ale na barvě, doufám, mezi oběma tábory záležet nebude. Každopádně to dneska večer bude parádní podívaná. City hrají o všechno a Bayern musí pořád vyhrávat.

Zápas Manchester City - Bayern Mnichov vysílá Prima COOL dnes od 20:15. Hostem moderátora Libora Boučka bude Marek Jankulovski a hokejová legenda Dominik Hašek . Zápas z Manchesteru komentuje Jiří Nikodým.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud