10. prosince 2014 • 12:37

Co najdete na Nou Campu? Zimní stadion i Messiho na basketbalu

Autor: Radek Macháček
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA KOMENTÁTORA PRIMA COOL | FC Barcelona je prý víc, než jen klub. Po prohlídce stadionu Nou Camp a jeho okolí před dnešním zápasem Ligy mistrů s Paris St. Germain musím s tímhle sloganem souhlasit. Je to výsostné území ve městě Barcelona. Stadion totiž není jen fotbalová aréna, je to jedno z hlavních turistických lákadel města a skutečná výstavní skříň fotbalového světa.



Nou Camp je největším stadionem v Evropě – jeho rozloha činí neuvěřitelných 55 000 metrů čtverečních a zdaleka to není všechno. Jak se dozvídám v informačním centru, při prohlídce stadionu se dostanete do šaten týmů, komentátorských kabin, konferenční místnosti, projdete si také známým tunelem vedoucím na hřiště a navštívíte i muzeum, ve kterém je ukrytá celá historie klubu, včetně všech trofejí.

Hned vedle Nou Camp najdete klubovou sportovní halu, která v současné době slouží hlavně basketbalu, házené, sálovému fotbalu a in-line hokeji. K Palau Blaugrana jsou ještě připojeny klubové kanceláře a malý zimní stadion, kde si za tři eura můžete zabruslit.

Výhodou je také blízkost stadionu Miniestadi a fanshopu, ve kterém si nekoupíte jen fotbalový, ale třeba také basketbalový dres. V hale jsou také vystaveny dresy nejlepších hráčů barcelonské historie. Mezi ně patří basketbalisté Andrés Giménez a Juan Antonio San Epifanio "Epi", z házenkářů třeba Joan Sagalés.

Zimní stadion na barcelonském Nou Campu
Zimní stadion na barcelonském Nou Campu

Hvězdy Barcelony z různých sportovních odvětví tady mají k sobě velice blízko a drží při sobě. Recepční v hale mi potvrdil, že fotbalisté Xavi, Piqué nebo Puyol celkem pravidelně chodí podpořit své klubové basketbalové kolegy, občas zajde i Messi a funguje to i naopak.

Slavní hráči basketbalu, fotbalu i házené se potkávají ve stejné restauraci na obědech i večeřích. Pokud tedy chcete vidět fotbalové hvězdy z blízka a ne pouze z obřích tribun stadionu Camp Nou, občas se vyplatí v Barceloně zajít na basketbal. I takhle funguje jeden z největších sportovních klubů světa. Jistě vám to potvrdí i host dnešního studia Ligy mistrů Luboš Bartoň, který v dresu Barcelony vyhrál i Euroligu.

Dnešní zápas FC Barcelona - Paris St. Germain vysílá Prima COOL od 20:15. Moderátor Libor Bouček přivítá ve studiu dva vítěze dvou slavných trofejí. Vítěze Ligy mistrů s AC Milán z roku 2007 Marka Jankulovského a vítěze basketbalové Euroligy s FC Barcelona v roce 2010 Luboše Bartoně.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud