10. března 2015 • 14:56

Prohlídka stadionu Realu Madrid? Za 19 eur určitě stojí

Autor: Jiří Vrba
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA KOMENTÁTORA PRIMA COOL | Estadio Santiago Bernabeu, domácí stadion Realu Madrid, to není jen tuctový fotbalový stadion. Je to návnada pro fanoušky fotbalu z celého světa. Továrna na nevšední zážitky, past na peněženky a hlavně mraveniště, které jede od rána do noci, ať už Real zrovna hraje jako dnes odvetu osmifinále proti Schalke, nebo má volný den.



Když ho nechal bývalý hráč Realu a pozdější prezident, Santiago Bernabeu, vybudovat, zadlužil klub na dluhá desetiletí. Fakticky se Realu podařilo obří dluhy z výstavby umořit po více než padesáti letech od jeho otevření v roce 1947. Dnes už logicky v lecčems nemůže konkurovat mnoha moderním arénám po celém světě, ale ve spojení se slavnou historií Realu stále působí jako magnet.

Je devět hodin ráno, bezmála 12 hodin před výkopem utkání Ligy mistrů. Kolem stadionu už vládne čilý dopravní ruch, najíždějí sem desítky autobusů s turisty, kolem procházejí skupinky fanoušků v dresech královkého klubu, nebo hostů z Gelsenkirchenu.

Povinných pár fotografií a pak rychle do místního fanshopu. Je obrovský. Jeho tři patra propojují eskalátory a můžete v něm klidně strávit hodinu mezi rozličnými upomínkovými předměty. Kromě toho vám tu třeba i nabídnou kopačky doporučené Jamesem Rodriguézem, nebo rukavice, ve kterých bude dnes chytat Iker Casillas. A nic z toho není láce.

Pro skutečné fajnšmekry je tu Bernabeu tour. Prohlídka stadionu, zejména míst, kam se běžný divák normálně nedostane. Střídačky, hráčské šatny, VIP lóže, zázemí pro novináře, muzeum. Když vystoupáte po schodech k hrací ploše a před vámi se otevře pětaosmdesátitisícový kotel, je to stísňující pocit, přestože sedadla jsou zatím prázdná.

Všechno máte na dosah ruky, jakoby jste byli samozřejmou součástí slavného klubu. A hlavně trofeje. Těch ušatých za vítězství v PMEZ a Lize mistrů je tu deset, nikde jich nemůžete vidět víc. Zážitek za 19 eur, mládež se slevou, je ale k nezaplacení.

Poslední návštěvníci se sem dnes dostali ve 14:30. Potom už přijde na řadu zápasový režim, a armáda zaměstnanců se postará o to, aby bylo večer všechno dokonale připraveno na utkání. V tom dnešním bude Real spíš než o postup bojovat o pošramocené sebevědomí.

Odvetu osmifinále Ligy mistrů Real Madrid - Schalke vysílá Prima Cool dnes od 20:15. Hosty moderátora Libora Boučka budou vítěz Ligy mistrů z roku 2007 Marek Jankulovski a moderátor a hvězda českého showbyznysu Leoš Mareš. Zápas z Madridu komentuje Jiří Vrba.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud