17. února 2015 • 15:30

Liga mistrů v Paříži. Mourinha pobavila brazilská reportérka

Autor: Milan Štěrba
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA KOMENTÁTORA PRIMA COOL | O první zápas vyřazovací fáze Ligy mistrů mezi PSG a Chelsea je obrovský zájem. Do Paříže se už od pondělí sjíždějí novináři z celého světa. Během předzápasové tiskové konference Chelsea bylo v tiskovém sále doslova našlapáno. Štáb sem vyslala dokonce i brazilská televize a reportérka na předzápasové tiskové konferenci před zápasem pobavila i samotného Josého Mourinha. 



Když se ho zeptala, co říká na Thiaga Silvu a jestli by ho nechtěl mít ve svém týmu. Portugalský lodivod na to s úsměvem opáčil, že má v týmu čtyři Brazilce, všichni patří do reprezentace, tak proč se ptá na hráče patřícího jinému klubu.

Obrovský nápor novinářů a hostů se odrazil také v přetíženosti dopravy. Během každého zápasu Ligy mistrů UEFA zajišťuje transfery mezi letištěm, stadionem a hotelem. Nicméně tentokrát se organizátoři zápasu museli omezit pouze na poskytování dopravy z letiště. To znamená, že na přepravu z hotelu na přibližně čtyři kilometry vzdálený stadion je potřeba využít hromadnou dopravu, taxi nebo vyrazit po svých.

Přibližně hodinová procházka převážně po Boulevard Suchet ukazuje trochu jinou Paříž. Několikakilometrovou rovnou ulici připomínající lehce přifouknuté Vinohrady odděluje od nechvalně známého Boloňského lesa pás fotbalových hřišť s umělým povrchem a tenisových kurtů.

José Mourinho na tréninku Chelsea před utkáním s PSG
José Mourinho na tréninku Chelsea před utkáním s PSG

Při večerní procházce se zde Pařížané ukazují jako velmi sportovní národ. Na každém hřišti je plno, buď se trénuje, nebo hraje jen tak pro zábavu. Tedy zážitek veskrze pozitivní. Smutnější je ovšem obrázek lidí bez domova, kteří se sem každý večer stahují, aby přespali v nedalekém lese. Půlnoční procházka těmito místy do hotelu po zápase tak bude do jisté míry adrenalinový zážitek.

Samotné utkání ale nebudou sledovat jen oči fotbalových fanoušků. Vzhledem k nedávným pohnutým Pařížským událostem je celé město ve střehu. V nákupních centrech se to jen hemží policisty a na samotném stadionu panují velmi přísná bezpečnostní opatření.

Málokdy se stane, že by byl pohyb novinářů po stadionu den před zápasem stejně omezený jako v den samotného zápasu. V Parku Princů se ale bez příslušné akreditace nedostanete nikam. Ochranka se sice chová příjemně, ale je naprosto nesmlouvavá. Návštěvníci se tak mohou na stadionu pohybovat jen v přísně vymezených koridorech, které jsou bedlivě monitorovány. A při zápase budou bezpečnostní opatření ještě přísnější.

I přes tuto lehce tísnivou atmosféru si domorodci stále udržují klasický francouzský šarm. Když jsem si chtěl například domluvit transfer z hotelu na letiště, manažer mi s úsměvem sdělil, že aby řidič přijel do hotelu v sedm ráno, musel by vstávat už v šest a to prostě nejde. Na tenhle argument se nedalo nic říct. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud