Jan Malý
10. března 2015 • 16:52

Ronaldo a spol. bez signálu. Messi má víc gólů než hvězdy Realu

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

REAL - SCHALKE 20:45 ONLINE | Jejich současná forma momentálně spíš než všechny evropské obrany straší je samotné. Opěvovaná útočná formace Realu Madrid s přezdívkou BBC – Karim Benzema, Gareth Bale, Cristiano Ronaldo – v novém roce bledne. Svou aktuální vyčpělost ukázala při víkendové porážce 0:1 v Bilbau. Dnes večer tak proti Schalke v odvetě osmifinále Ligy mistrů bude hrát tato trojice hlavně o zlepšení nálady, neboť postup domácích se po výhře 2:0 v prvním utkání v Německu bere jako formalita.



Madridské BBC momentálně vysílá na horší vlně. Střelecké supertrio Realu Karim Benzema , Gareth Bale, Cristiano Ronaldo podřimuje, vždyť kanonýr konkurenční Barcelony Lionel Messi vstřelil sám v novém kalendářním roce více branek než zmínění tři forvardi královského klubu dohromady. Argentinský diblík dal šestnáct gólů oproti patnácti trefám útočné eskadry Realu, které se říká BBC.

Jaká jsou čísla triumvirátu v čele s nejlepším fotbalistou světa za loňský rok Ronaldem? V roce 2015 vstřelili ve 14 zápasech 15 gólů, což činí gólový průměr na utkání 1,07. To silně kontrastuje s jejich bilancí z první části sezony od srpna do prosince, kdy v 28 duelech nasázeli 57 branek, což jim dávalo průměr 2,03 gólu na utkání. A ještě hůř vychází madridský útok v porovnání s tím barcelonským, protože Lionel Messi, Neymar a Luis Suárez zaznamenali v novém roce v 17 mačích hned 37 gólů, čímž mají brankový průměr 2,18.

Trenér Realu Carlo Ancelotti však vzal své opory po posledním matném vystoupení v Bilbau, kde „bílý balet“ o víkendu padl 0:1, pod ochranu. „Nejde o individuální problém. Nehráli jsme dobře, ale vina nepadá na hlavy těchto tří hráčů. Každý je zodpovědný za útočnou tvář mužstva, každý musí dělat svou práci,“ konstatoval italský stratég.

To bylo radosti. Bilbao vyhrálo nad Realem Madrid 1:0. Fanoušci i hráči baskického klubu se radují z nečekaného vítězství.
To bylo radosti. Bilbao vyhrálo nad Realem Madrid 1:0. Fanoušci i hráči baskického klubu se radují z nečekaného vítězství.

Horší rozpoložení portugalsko-velšsko-francouzského tria se projevuje i na postavení Realu. Zatímco o Vánocích trůnil Ancelottiho soubor na prvním místě s jednobodovým náskokem na Barcelonu a navíc měl odehráno o jeden zápas méně, nyní už se na katalánského rivala dívá s jednobodovou ztrátou a stejným počtem utkání. Už se také blíží očekávaný střet s Barcelonou, El Clásico je na programu za necelé dva týdny.

Dnes však Real nastoupí v Lize mistrů a v ní si zatím plní své povinnosti dobře, po výhře v Gelsenkirchenu 2:0 o jeho postupu přes Schalke do čtvrtfinále jen málokdo pochybuje. Madridští sní o tom, že jako první tým v novodobé éře, počítané od roku 1992, triumf v milionářské soutěži zopakují. „Základem pro to je být hladoví, jako jsme my nyní,“ vyjádřil jasné odhodlání brankář Realu Iker Casillas.

Velké ambice se drží i členů útočného komanda. Třeba Benzema se v čerstvém rozhovoru pro televizi BeIn Sports rozpovídal o tom, že by jednou rád získal Zlatý míč. „Nebudu o tom lhát. Zlatý míč je vždy někde vzadu v mé mysli. Každý hráč sní o tom, že ho vyhraje,“ vyjádřil své touhy Francouz. K tomu se však potřebuje zvednout. On i jeho spoluhráči v útoku.

Utkání Real - Schalke budeme sledovat na iSport.cz od 20:45 ONLINE ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud