Karel Häring
19. května 2015 • 15:16

Plzeň bude v LM nasazená. Hrozí jí i Malmö, noční můra Sparty

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednu jistotu už Viktoria Plzeň má. Ať už ve třetím, případně v rozhodujícím předkole Ligy mistrů, bude nasazená. Ale v letní kvalifikaci ji rozhodně nečekají snadní soupeři. Mimo jiné může narazit na švédského šampiona a loňského přemožitele pražské Sparty – Malmö FF.



Plzeň si pondělním ziskem mistrovského titulu zajistila start ve 3. předkole tzv. „mistrovské“ části Ligy mistrů. Tím pádem se vyhne obvykle náročnější, „nemistrovské“ části, do které míří Sparta, pokud udrží druhou příčku před Jabloncem.

Viktoria si už může pomalu obhlížet, jaké varianty pro ni přicházejí v úvahu. Už teď ví, že mezi nimi může být Karabach Agdam (Ázerbájdžán), HJK Helsinki, Molde FK (Norsko), Videoton Fehérvár (Maďarsko) a také Malmö FF, tedy švédský celek, který ve stejné fázi minulého ročníku vyřadil pražskou Spartu. Tyto týmy, stejně jako zbývající pětice možných protivníků, musí nejprve postoupit z 2. předkola.

O zbývajícím kvintetu se rozhodne v nejbližších týdnech, kdy se dohrají ligy napříč Evropou. Nicméně už teď je velmi pravděpodobné, že seznam potenciálních vyzyvatelů doplní Partizan Bělehrad, dánský Midtjylland či izraelský celek Maccabi Tel-Aviv. V úvahu připadá i NK Maribor, který před necelými dvěma lety Viktoria vyřadila v play off Ligy mistrů.

Jisté je, že se vyhne celkům jako FC Basilej či Celtic. S nimi by se nepotkala ani v případném rozhodujícím kvalifikačním kole, protože i v něm bude Plzeň díky vysokému koeficientu z předchozích sezon nasazená.

Pro české kluby je strategicky velmi důležitý postup ze 3. předkola Ligy mistrů do play off. Ten jim totiž zajišťuje minimální příjem 150 milionů korun a také podzimní účast v Evropě, protože v případě vyřazení z bojů o Champions League by se celek přesunul do základní skupiny Evropské ligy.

Plzeň se o milionářskou soutěž pokoušela dvakrát a pokaždé uspěla, všech dvanáct kvalifikačních duelů navíc vyhrála. Její cesta za snem – a za zhruba 380 milionů korun, které garantuje start v LM - začne 28., případně 29. července.

Limberský po titulu Plzně: Ještě nejsme za zenitem
Video se připravuje ...

Horváth: Věřím, že to Maríán zvládne. Budeme mu fandit
Video se připravuje ...

Koubek: Titul bych vyměnil za zdraví pro Mariána!
Video se připravuje ...

Rozpolcený Kolář po titulu: Mám radost. A jsem smutný
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud