7. dubna 2016 • 09:55

Příšerná chyba? Mohla za to Zlatanova patnáctka, vysvětloval Hart

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Manchesteru City si z úvodního utkání čtvrtfinále Ligy mistrů na hřišti Parisu St. Germain odvezli nadějnou remízu 2:2, přestože soupeři darovali velmi laciný gól. Ani brankář Joe Hart nechápal, co se po jeho rozehrávce od branky stalo. Celkově označil utkání za "bláznivé".



Anglický celek se v první půli ujal vedení po gólu Kevina de Bruyna, jenže hned vzápětí daroval soupeři vyrovnání. Hart rozehrál od branky nakrátko na Fernanda, ten si ale míč na velkém vápně špatně zpracoval a Zlatan Ibrahimovic mu ho vypíchl rovnou do prázdné branky.

"Byl to příšerný gól. Dal jsem to na Fernanda, který to mohl rozehrát dál, ale asi si myslel, že má dost času. Jenže Ibrahimovic mu tam strčil svoji nohu velikosti patnáct a bylo to," popisoval Hart.

VIDEO: Podívejte se na velkou chybu Joe Harta

Ten přitom chvíli předtím vychytal Ibrahimovicovu penaltu a švédského kanonýra donutil i přestřelit v další vyložené šanci. Částečně si tak proti němu napravil reputaci poté, co mu v roce 2012 nastřílel v reprezentaci čtyři branky. "Dnes znovu dokázal, že to není vůbec špatný hráč. Jen tu penaltu kopl trochu slaběji," řekl skromně Hart.

PSG i díky chybě soupeře skóre otočil a vedl 2:1, jenže sám také chyboval a City toho využilo k důležitému vyrovnání. "Byl to bláznivý zápas, ale hezký fotbal. My udělali obří chybu, ale oni také. Odvážíme si velmi dobrý výsledek. Dva góly venku jsou skvělé, tak doufám, že toho doma využijeme. Píšeme tu historii Manchesteru City a nechceme končit," dodal Hart.

Podle trenéra Manuela Pellegriniho ale šance zůstávají pro oba týmy stejné, ačkoli v historii postoupilo 80 procent týmů, které první zápas remizovaly 2:2. "Čtvrtfinále je nadále otevřené a postoupit mohou oba týmy. Udělali jsme jednu velkou chybu, ze které jsme se naštěstí vzpamatovali, a vezeme si dobrý výsledek. Pokud ale chceme postoupit, musíme se doma vyvarovat takových chyb," dodal chilský kouč.

Zlatan Ibrahimovic dává první branku domácího týmu
Zlatan Ibrahimovic dává první branku domácího týmu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud