Pavel Janega
29. května 2016 • 01:00

Ronaldo v euforii roztrhl dres: Měl jsem vizi. Věděl jsem, že rozhodnu

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nikdo ho nezastavil. Na cestě roztrhl dres, ukázal „pekáč buchet“ a co je nejdůležitější – vyhrál pro Real Madrid jedenáctý titul v Lize mistrů. Cristiana Ronalda pohltila totální euforie, když rozhodl penaltový rozstřel ve finále s Atlétikem Madrid (1:1, 5:3 na pen.). „Byl to fantastický večer,“ radovala se portugalská hvězda.



Kdekdo by se toho lekl. Rozhodující penalta? Děkuji, raději ne. Jste pod velkým tlakem, fanoušci čekají gól, příznivci soupeře pískají. Není to lehká situace. Jenže Cristiano Ronaldo je z jiného těsta. Rozhodujícího pokutového kopu se ani trochu nebál. Naopak. Požádal o něj.

„Měl jsem vizi. Věděl jsem, že vstřelím vítězný gól,“ překvapil jasnovideckou schopností. „A tak jsem požádal trenéra, aby mě nechal jít na pátou penaltu. Šel jsem dát prostě rozhodující branku,“ pronesl Ronaldo po finále.

VIDEO | Podívejte se na Ronaldovu oslavu rozhodující penalty

Dal ji. Ze značky pokutového kopu se nemýlil a spustil velkolepé oslavy, v historii Realu Madrid již jedenácté. Tolikrát uzmul korunu Ligy mistrů pro sebe. „A zaslouženě. Penalty jsou sice vždycky loterie. Nikdy nevíte, co se stane. Ale do utkání jsme dali všechno. Také náš tým prokázal větší zkušenosti, proměnili jsme každý kop. Jsem nadšený. Je to neuvěřitelný a fantastický večer!“ zářil štěstím Ronaldo.

V utkání se přitom dlouho trápil. Kličky mu nevycházely tak snadno jako v minulých zápasech, pro obranu Atlétika moc nebezpečný nebyl. Důvodem bylo zřejmě zranění, které si přivodil během týdne na tréninku. Bolesti se za zápas nejednou ozvaly. Do toho započítejme vysokou náročnost duelu.

„Ke konci sezony je každý unavený. Musíme si teď trochu odpočinout a připravit se na EURO,“ myslí už Ronaldo na další zápřah. „Nejprve chci ale tento velký úspěch sdílet spolu s fanoušky. Moc jim děkuji. A také své rodině, spoluhráčům a každému, kdo nás podporoval,“ dodal.

Euforie Cristiana Ronalda poté, co rozhodl o triumfu Realu Madrid ve finále Ligy mistrů.
Euforie Cristiana Ronalda poté, co rozhodl o triumfu Realu Madrid ve finále Ligy mistrů.

Vítězství v Lize mistrů přineslo ještě jeden významný detail: Zinedine Zidane zůstane na lavičce Realu Madrid. Krátce po finále to řekl prezident klubu Florentino Pérez: „Love story mezi Realem a Zidanem bude pokračovat.“

Což Ronaldo pochopitelně ocenil, k Zidanovi vzhlíží. „Odvedl tady fenomenální práci. Jsem za něj rád. Zidanemu nechybí pokora a trofej v Lize mistrů si bezesporu zaslouží,“ řekl CR7.

Zidanemu a celému Realu gratuloval i jeho protějšek Diego Simeone z Atlétika. „Byli lepší. Ale na svoje hráče jsem pyšný. Na cestě do finále jsme museli vyřadit Barcelonu a Bayern Mnichov... Miluju svoje hráče. Řekl jsem jim: neplakejte, muchachos. Bojovali jste a dali do zápasu všechno, není žádný důvod k pláči,“ pronesl Simeone.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud