28. září 2016 • 04:57

Co vše stihl Ronaldo v Dortmundu? Gól, udobření se Zidanem i oplácení

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl hlavní postavou hvězdného duelu už ve chvíli, kdy ani nezačal. Ale byl jí i během něj. Útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo toho totiž v utkání Ligy mistrů na půdě Dortmundu stihl mnoho. Naprostá většina z toho byla pozitivní. Portugalec si ovšem neodpustil i jednu zbytečnost…



Gól a „udobření“ se Zidanem

Tohle byla nejlepší odpověď na kritiku. Cristiano Ronaldo se dostal v 17. minutě po patičce Garetha Balea do šance a proměnil ji naprosto chladnokrevně. Tvrdou střelou poslal míč přesně k tyči a Real vedl.

Portugalec běžel slavit se spoluhráči na lavičku, nezapomněl ovšem ani na trenéra Zinedina Zidana. Podle španělských médií měli totiž tito dva spolu v posledních dnech problémy kvůli tomu, že Francouz Ronalda v ligovém zápase vystřídal. „CR7“ si ale se Zidanem plácl na důkaz, že to tak není.

Cristiano Ronaldo si po svém gólu plácl s trenérem Zinedine ZidanemFoto Twitter.com

Umím makat!

Nejen gól se ale Ronaldovi v Dortmundu povedl. Kanonýr tentokrát ukázal, že dokáže také makat pro tým. Z tria „BBC“ se dokonce nejvíce zapojoval do bránění, vybojoval pár míčů a byl na hřišti hodně cítit.

Fanoušky Realu musely potěšit i detaily. Například v první půli byl Ronaldo faulován, ve většině předchozích zápasech by spadl a rozhazoval rukama, ale tentokrát bez protestů pokračoval a ještě rozjel nebezpečnou akci.

Velké nebezpečí

V posledních zápasech mířila na Ronalda kritika. Oprávněná. Portugalec totiž nebyl na hřišti tak nebezpečný, jako byli fanoušci zvyklí. V Německu to ale byl jiný příběh. Útočník Realu měl několik dalších nepříjemných střel a akcí.

Jednou každopádně Ronaldo zklamal. To, když poslal do šestnáctky přesný míč stoper Sergio Ramos . Portugalec totiž zaváhal a balon vůbec netrefil. Přitom byl už před brankářem Bürkim úplně sám.

Útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo slaví gól v Dortmundu
Útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo slaví gól v Dortmundu

Zbytečné oplácení

Pak ale Ronaldo přece jen ukázal svou ne tak populární stránku. V souboji v pokutovém území Dortmundu ho totiž lehce přistrčil obránce Marcel Schmelzer a útočník Realu spadl. Ne že by si žádal penaltu, ale svého soupeře na zemi kopl.

Rozhodčí každopádně Ronaldovo zbytečné oplácení nezaznamenal a hvězda tak unikla potrestání.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud