1. listopadu 2016 • 23:35

Guardiola srovnal účty: De Bruyne pálil jako Ronaldo, trio MSN se vytrácelo

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
  • Pep Guardiola se dočkal hodně cenného vítězstvíPep Guardiola se dočkal hodně cenného vítězstvíFOTO: Reuters

    Trenér Pep Guardiola si připsal zatím nejcennější výsledek od svého příchodu do Manchesteru City. V Lize mistrů si srovnal před vlastními fanoušky vítězstvím 3:1 účty s Barcelonou, které jeho tým minule podlehl 0:4. Jak se zrodil úspěch proti soupeři, s nímž Guardiola začal hvězdnou kariéru a zažil hodně úspěchů?

  • Bez křivdy po neodpískané penaltě



    Po necelé čtvrthodině měl Manchester City kopat penaltu. Nabíhajícímu Raheemu Sterlingovi přišlápl bránící Samuel Umtiti nohu. Reakce maďarského rozhodčího Viktora Kassaie? Nechal se zmást doprovodným teatrálním gestem a udělil Sterlingovi žlutou kartu za simulování. Řada týmů by se nechala ovládnout emocemi, křivda však neovládla hlavy hráčů City.

    Sterling dostává od hlavního rozhodčího žlutou kartuFoto Reuters

  • Konec pasivity před půlí

    Vypadalo to, že Barcelona je opět v sedle, ze kterého se nenechá sesadit. Vstřelila úvodní gól a postupně začala hypnotizovat soupeře dlouhými pasážemi, při kterých ho pustila k míči jen výjimečně. Jistota rychle zmizela po mizerné rozehrávce Sergiho Roberta.

    Největší kiks zápasu Manchester potrestal bleskurychle v 39. minutě. Najednou se dění na trávníku totálně převrátilo. "Neskutečné. Dominovali jsem proti Barceloně," žasl Ilkay Gurdogan.

    Barcelona vyrobila v obraně obrovský kiksFoto Reuters

  • Krásný De Bruynův přímák

    Nejparádnější moment večera! Kevin de Bruyne proměnil přímý kop excelentním způsobem - ostrou ranou ve stylu Cristiana Ronalda, na níž brankář Barcelony Ter Stegen nestihl zareagovat, ačkoliv šla do míst, kde na míč čekal. Belgický záložník ještě rozjel akci před třetím gólem. Muž zápasu.

    Kevin de Bruyne to trefil parádněFoto Reuters

  • Štěstí po Suárezově brejku

    Ještě jeden kritický moment už ve chvíli, kdy City vedli 2:1. Barcelonský Luis Suárez se rozběhl po straně tak rychle, že rozhozená obrana City neměla šanci se zformovat. Předložil míč Andremu Gomesovi, zívala před ním odkrytá branka, ale jeho střela roztřásla břevno. Na záběrech byl vidět Guardiola, jak si zhluboka oddechl.

    Gomes napálil jen břevno domácí brankyFoto Reuters

  • Otrávil hvězdné trio MNS

    Ano, Lionel Messi dal úvodní gól. Jinak si však Guardiolův tým hvězdnou útočnou trojici Barcelony, kterou tvoří ještě Neymar a Luis Suárez, snažil pozorně hlídat. S přibývajícím časem je bylo na trávníku čím dál méně vidět.

    To je nezbytná podmínka, pokud chcete proti katalánskému velkoklubu uspět. A to se Guardiolově týmu povedlo ve velkém stylu. "Když Guardiola přicházel, bylo to kvůli takovým zápasům. Nádherný fotbal, góly i chyby - prostě klasika," chválil úroveň šlágru komentátor BBC Phil McNulty.

    Messi znamenal pro domácí obranu velké nebezpečíFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud