12. prosince 2016 • 15:31

Arsenal uspěl, ale má Bayern. To umí jen Wenger, rýpl si slavný fanoušek

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co sakra tomu losu provedli? Fotbalisté Arsenalu sice vyhráli svou skupinu Ligy mistrů, ale v osmifinále opět nebudou favoritem. Stejně jako v minulém roce (Barcelona) byl ke „kanonýrům“ los nemilosrdný - Bayern Mnichov. „V této sezoně neexistuje super favorit, každý má šanci,“ věří přesto svému týmu kouč Arsenalu Arséne Wenger. Právě francouzský manažer ale musel po losu čelit mnoha vtípkům a narážkám.



Arsenal je sice v osmifinále Ligy mistrů počtrnácté za sebou, ale do čtvrtfinále postoupil naposledy v sezoně 2009/2010. Tehdy přešli svěřenci Arséna Wengera přes Porto a ve čtvrtfinále je vyřadila Barcelona.

Od té doby začala série osmifinálových krachů. Postupně si Arsenal vylámal zuby na Barceloně, AC Milán, Bayernu Mnichov, rok poté opět na Bayernu, poté na Monaku a v minulé sezoně ještě jednou na Barceloně.

A teď? Do třetice Bayern Mnichov. „Jenom Wenger dokáže vyhrát skupinu a stejně dostat Bayern Mnichov. Neuvěřitelné,“ komentoval to s nadsázkou velký fanoušek Arsenalu a slavný moderátor Piers Morgan, který je zároveň častým kritikem francouzského kouče. „Wenger out,“ dodal k tomu Gary Lineker.

Srandu z losu měli i fanoušci. „Existují tři životní jistoty. Daně, smrt a souboj Arsenalu s Bayernem v Lize mistrů,“ baví se na sociálních sítích. Aby toho nebylo málo, „kanonýři“ se totiž potkali s německým gigantem rovněž v minulé sezoně, i když ve skupině.

Fotbalisté Arsenalu slaví gól do sítě Stoke
Fotbalisté Arsenalu slaví gól do sítě Stoke

„Jsme v play off počtrnácté za sebou, což je skvělá vizitka trenéra Arséna Wengera a našeho týmu. Fanoušci budou myslet, že jsme znovu dostali těžký los, ale jednou se to musí otočit a my zvítězíme," povzbudil nicméně sekretář Arsenalu David Miles.

Arsenalu se dostalo velkého repsektu i od soupeře. „Mají skvělou formu, bude to velmi těžké,“ napsal kapitán Bayernu Philipp Lahm a ve stejném duchu pokračovali jeho spoluhráči. Ti také dodali, že se těší na spoluhráče z reprezentace. Za Arsenal totiž válí Němci Shkodran Mustafi a Mesut Özil. Po zranění se pak vrátil Per Mertesacker.

„Budou to dva velmi zajímavé zápasy a moc se na ně těším. Svému týmu věřím. Začínáme doma a musíme si vytvořit nadějný výsledek pro odvetu. Arsenal je velmi silný a v tuto chvíli má skutečně skvělou formu,“ složil soupeři poklonu i kouč Bayernu Carlo Ancelotti.

Ani to ale internetové vtipálky od dalších fórků neodradí. Do Arsenalu se v Lize mistrů prostě v posledních letech střílí snadno. Dokážou to „kanonýři“ změnit?

Osmifinále Ligy mistrů
 Manchester City  Monako
 Real Madrid  Neapol
 Benfica  Borussia Dortmund
 Bayern Mnichov  Arsenal
 Porto  Juventus
 Bayer Leverkusen  Atlético Madrid
 PSG  Barcelona
 Sevilla  Leicester

SESTŘIH Premier League: Arsenal – Stoke City 3:1. Čecha překonali jen z penalty
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: West Ham United - Arsenal 1:5. Sánchez si připsal hattrick
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud