18. dubna 2017 • 23:38

Ronaldův hattrick i Marcelova akce snů! Realu ale pomohly ofsajdy

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byla podívaná! Odveta Realu Madrid s Bayernem Mnichov přinesla emocemi nabitou bitvu. Domácí „bílý balet“ sice šel do boje o semifinále Ligy mistrů s výhodným výsledkem 2:1 z prvního utkání, ale mnichovský klub se nehodlal vzdát. Nakonec tak muselo rozhodnout prodloužení. V něm už byl lepší Real a hlavně Cristiano Ronaldo, který přidal ke svému gólu další dva a čtvrtfinále rozhodl. Jenže Bayern se může právem cítit poškozený, klíčový gól na 2:2 totiž padl z ofsajdu, stejně jako Ronaldova třetí trefa.



Real nezačal první poločas proti Bayernu ideálně, ale pak začal mít jednu šanci za druhou. Jenže neproměnil vrchní kanonýr Cristiano Ronaldo, jednou zklamal Sergio Ramos a hned dvakrát Toni Kroos. A Bayern po půli trestal.

V 53. minutě totiž vylétl po souboji s Casemirem do vzduchu Arjen Robben a rozhodčí odpískal penaltu. Tu s přehledem proměnil Robert Lewandowski a poslal Bayern do vedení 1:0. V tu chvíli stačil hostům na postup ještě jeden zásah.

Ovšem Real má Cristiana Ronalda. Dvougólový střelec z Mnichova se znovu připomněl v 76. minutě. Casemiro ho nádherně našel ve vápně a Portugalec hlavou uklidil míč do sítě. Manuel Neuer neměl šanci.

Ale o dvě minuty později přišel pro vyprodané Santiago Bernabéu velký šok. Kapitán Sergio Ramos si dal nešťastný vlastní gól a Bayern najednou vedl 2:1. I tento moment byl ale plný kontroverze. Lewandowski byl totiž před Ramosovým zásahem v ofsajdu a do hry se jednoznačně zapojil. Bláznivý zápas nicméně pokračoval v bláznivém tempu dál.

V 84. minutě totiž přišel zkrat Artura Vidala. Přestože měl bojovný záložník Bayernu žlutou kartu a už s ní předvedl minimálně jeden zákrok na hraně, šel opět do skluzu. Nejdříve sice zasáhl míč, druhou nohou ale unikajícího Marca Asensia sundal. Červená karta.

Real Madrid rozhodl díky Ronaldovým trefám v prodloužení
Real Madrid rozhodl díky Ronaldovým trefám v prodloužení

Bayern tak musel opět dohrávat o deseti. Zápas nicméně dotáhl bez větších problémů do prodloužení. V tom už Real kraloval, ale zase neproměnil některé své šance. A tak přišla osudová 105. minuta...

Stoper Sergio Ramos výborně odcentroval, Ronaldo si zpracoval míč a krásně vystřelil. Gól, 2:2, velká euforie. Jenže opakované záběry ukázaly zásadní problém - útočník Realu byl totiž v ofsajdu. Volání po videu ve fotbale opět výrazně zesílilo.

Ronaldova branka na 2:2 padla z ofsajduFoto repro Sporttube.com

A o několik minut později by nejspíš pomohlo opět. Marcelo předvedl snovou akci, obešel hned několik hráčů Bayernu a předložil míč Ronaldovi. Ten pálil do prázdné. Opět se ale ukázalo, že byl Portugalec na hraně ofsajdu, spíš lehce za ní.

V ofsajdovém postavení byl Ronaldo zřejmě i při třetím góluFoto repro Sporttube.com

To už byl každopádně Bayern odevzdaným soupeřem. A aby za dva zápasy nedal všechny góly Realu jen Ronaldo, byl tu ještě Marco Asensio. Talentovaný mladík si pohrál s vyčerpaným Matsem Hummelsem a pravačkou uklidil do sítě.

Real tak vyhrál po prodloužení 4:2 a postoupil do semifinále Ligy mistrů. Vzhledem k počtu šancí v obou zápasech se dá říct, že zaslouženě. Jenže také s nesmazatelným šrámem...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud