19. dubna 2017 • 11:20

Leicester končí, ale slyší chválu. Celá anglická liga je pyšná, řekl Ferdinand

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Účast v semifinále Ligy mistrů už jim souzena nebyla, fotbalisté Leicesteru ale při své premiérové účasti v Lize mistrů určitě ostudu neudělali. Tým vedený Craigem Shakespearem se s prestižní soutěží rozloučil na domácím stadionnu, kde v úterý sehrál vyrovnanou partii s loňským finalistou Atlétikem Madrid (1:1). Právě soupeř ze Španělska, kteří díky předchozí domácí výhře 1:0 postoupil, vysekl anglickým mistrům poklonu za jejich statečný boj mezi světovými velkokluby.



Když se ve 26. minutě vznesl do vzduchu Saul Niguez z Atlétika a hlavou poslal míč za záda brankáře Leicesteru Kaspera Schmeichela, navýšil celkové vedení na 2:0 a mnozí si mysleli, že se senzačním anglickým mistrem z minulé sezony je hotovo.

Leicester se ale nevzdal, v 61. minutě za brankáře Jana Oblaka dotlačil míč kanonýr Jamie Vardy a jeho tým do poslední chvíle bojoval. Dva postupové góly už dát nezvládl, přesto mu soupeři museli projevit respekt.

„Musím říct, že Leicester podal skvělý výkon,“ uznal trenér Atlétika Diego Simeone. „Bylo nám potěšením s nimi hrát. Ani na minutu se nevzdali. Celý večer jsme se báli, čeho svými útoky můžou dosáhnout, tlačili nás,“ dodal.

Trenérovi domácích Craigu Shakespeareovi se osvědčil odvážný tah z poločasové přestávky, když na hřiště poslal útočníka Leandra Ullou s krajním obráncem Benem Chilwellem a změnil formací na 3-4-3. Leicester ve druhé půli hned dvacetkrát vystřelil, soupeři dovolil jedinou střelu a do poslední chvíle se snažil nepříznivý stav zvrátit.

„Ve druhém poločase jsme hráli velmi dobře. Museli jsme hrát víc přímočaře, byly tam chvíle, kdy jsme je drtili,“ zhodnotil kouč anglického mistra. „Není žádná ostuda prohrát proti takovému týmu,“ uznal a řekl, že nevidí žádný důvod, proč by právě Atlétiko nemělo letos celou Ligu mistrů vyhrát. Jeho svěřenci se prý do posledního muže shodli, že v příštím ročníku chtějí o Ligu mistrů zabojovat znovu.

SESTŘIH Ligy mistrů: Leicester - Atlético Madrid 1:1. Vardyho gól na postup nestačil
Video se připravuje ...

Leicester je momentálně v tabulce Premier League až na 12. místě, v sezoně 2017/18 se tak bude muset obejít bez evropských pohárů. V aktuálním ročníku ale ze všech čtyř anglických týmů dopadl nejlépe – Arsenal a Manchester City vypadli v osmifinále, Tottenham si vylámal zuby už v základní skupině.

Jejich nečekaný výkon ocenil i Rio Ferdinand, který Ligu mistrů v roce 2008 vyhrál v dresu Manchesteru United. „Dostali Atlétiko pod tlak, můžou být hrdí na to, co dokázali. Celá liga na ně může být pyšná,“ poklonil se Ferdinand, dnes expert televize BT Sport. „Nikdo nečekal, že vůbec postoupí ze skupiny, natožpak, že budou hrát proti Atlétiku Madrid,“ dodal.

Ohromen byl i jeho kolega Steven Gerrard, který jako hráč triumfoval v prestižní soutěži v roce 2005 s Liverpoolem. „Na to, že hráli Ligu mistrů poprvé, byli naprosto senzační. Dnes nastoupili proti skvělému týmu, který byl jen o krůček lepší,“ řekl bývalý kapitán Reds.

Leicester se teď může soustředit už jen a pouze na Premier League, kde se po bídném začátku musel bát o to, jestli se vůbec zachrání. Poté, co strůjce překvapivého titulu Claudia Ranieriho nahradil Craig Shakespeare, se "lišky" zvedly, před zápasem s Arsenalem jim patří dvanáctá příčka.

MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 4. • 20:45
Leicester City FC
Leicester City FC
1:1
ONLINE
18. dubna
20:45
Atlético Madrid
Atlético Madrid
Góly

Domácí: 61. Vardy

Hosté: 26. Saúl

Sestavy

Domácí: Schmeichel – Simpson, Morgan (C) (84. Amartey), Benalouane (46. Chilwell), Fuchs – Ndidi, Drinkwater – Mahrez, Okazaki (46. Ulloa), Albrighton – Vardy.

Hosté: Oblak – Torres Juanfran (55. Lucas Hernández), Savić, Godín, Luís (74. Á. Correa) – Saúl, Gabi (C), J. Giménez, Koke – Ferreira-Carrasco (69. F. Torres), Griezmann.

Náhradníci

Domácí: Zieler, Chilwell, Musa, King, Amartey, Gray, Ulloa

Hosté: Moyà, Torres, Correa, Hernández, Gameiro, Partey, Gaitán

Rozhodčí

Gianluca Rocchi – Elenito di Liberatore, Mauro Tonolini (všichni ITA)

Stadion

King Power Stadium, Leicester

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud