3. května 2017 • 08:25

Ronaldo vs. Atlético: Sporný gól, pak koncert! Má to v krvi, řekl Zidane

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když světla svítí nejzářivěji, je ve svém živlu. Cristiano Ronaldo byl hlavní postavou madridského derby v semifinále Ligy mistrů, do sítě městských rivalů z Atlétika nasázela hvězda Realu tři góly a postarala se tak o výhru 3:0. Úvodní trefě předcházela zřejmě ofsajdová pozice portugalského šutéra. Na sociálních sítích každou minutu padaly nové statistiky a rekordy, které Portugalec se sedmičkou na zádech překonal a po skvělém výkonu jak jeho, tak celého týmu je "bílý balet" už jen malý krůček od finálového zápasu v Cardiffu.



Ve čtvrtfinále Ronaldo hattrickem sestřelil Bayern Mnichov. V prvním semifinále vletěl Real Madrid na městského rivala Atlético a "CR7" se nenechal zahanbit a síť za Janem Oblakem opět rozvlnil hned třikrát. Ještě tak vylepšil své impozantní statistiky - momentálně má na kontě už 103 branek v Lize mistrů, jako první navíc dosáhl na 50 gólů ve vyřazovací části. O tom, že v prestižní soutěži nasázel už víc gólů, než celé Atlétiko, ani nemluvě.

"Cristiano má góly v krvi. Ostatních věcí v ní má možná míň, ale i díky tomu je tak výjimečný," řekl novinářům trenér "Bílého baletu" Zinédine Zidane.

Podle něj Ronaldovi ke střelecké formě pomohla změna pozice z křídla do středu útoku a především skutečnost, že ho francouzský kouč v méně významných zápasech šetřil na ty důležitější. "Cristiano je inteligentní, takže ví, že někdy je potřeba, aby si odpočinul," prohlásil Zidane.

První gól v zápase, který padl už v 10. minutě, vzbudil mezi fanoušky rozruch. Ronaldo totiž v době centru, který brance předcházel, stál v ofsajdu. Rozhodčí Martin Atkinson se rozhodl hru nepřerušit, Portugalec se do hry zapojil až po následném pasu Casemira, když už byla jeho pozice regulérní, a skóroval. Přípomněl tak situace z minulého utkání proti Bayernu, kde hned dvě jeho branky padly ze situací zavánějících ofsajdem.

U dalších dvou gólů, které si 32letá hvězda schovala na druhý poločas, už nebylo o čem diskutovat. V 73. minutě Benzema výborně podržel míč před pokutovým územím pro Ronalda, na jehož dělovku neměl Oblak šanci dosáhnout. V 86. minutě to byl sám CR7, který akci rozjel, a nehlídán na penaltovém puntíku si ji i zakončil.

"Můžete dobře bránit, kontrolovat hru, ale pořád potřebujete někoho, kdo dá góly. A on to pro nás dělá v každém zápase," řekl na Ronaldovu adresu středopolař Toni Kroos.

Sergio Ramos a Cristiano Ronaldo oslavují Ronaldovu branku do sítě Atlétika
Sergio Ramos a Cristiano Ronaldo oslavují Ronaldovu branku do sítě Atlétika

Televizní expert Gary Lineker, sám bývalý vynikající střelec, nestačil pro Ronaldova zakončení hledat superlativa. "Je hotovo, dobrou noc Atlétiko," okomentoval na Twitteru galapředstavení Realu bývalý obránce Manchesteru United Rio Ferdinand, a jasně tak vyjádřil, že si myslí, že odveta na stadionu Vicenteho Calderóna nebude nic řešit. 

Ronaldo a spol. tak po jasné výhře 3:0 už můžou cítit cardiffské finále na konečcích prstů. Teď už si jen musí pohlídat, aby odvetný zápas, který se hraje příští středu, byl skutečně pouhou formalitou, jak fanoušci a experti prorokují.

"Všichni jsme tvrdě pracovali, ale Cristiano byl výjimečný. Ve velkých zápasech je vždycky tím, kdo rozhoduje," prohlásil stoper Raphaël Varane, který ale navzdory vysoké výhře nepovažuje semifinále za rozhodnuté. "Vyhráli jsme bitvu, ale ne válku," dodal.

MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 5. • 20:45
Real Madrid
Real Madrid
3:0
ONLINE
2. května
20:45
Atlético Madrid
Atlético Madrid
Góly

Domácí: 10. Ronaldo, 73. Ronaldo, 86. Ronaldo

Hosté:

Sestavy

Domácí: Navas – Carvajal (46. Nacho Fernández), Ramos (C), Varane, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modrić – Isco (68. Asensio), Benzema (77. L. Vázquez), Ronaldo.

Hosté: Oblak – Lucas Hernández, Savić, Godín, Luís – Koke, Gabi (C), Saúl (58. Gaitán), Ferreira-Carrasco (68. Á. Correa) – Griezmann, Gameiro (57. F. Torres).

Náhradníci

Domácí: Casilla, Fernández, Rodríguez, Kovačić, Vázquez, Asensio, Morata

Hosté: Moyà, Tiago, Torres, Correa, Partey, Gaitán, Rodríguez

Karty

Domácí: Isco

Hosté: Koke, Saúl, Savić

Rozhodčí

Atkinson – Child, Burt (vš. ENG)

Stadion

Santiago Bernabéu, Madrid

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud