7. března 2018 • 04:57

Ronaldova super série. Dal gól ve všech zápasech LM a srovnal legendu

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výhra sladší než kdejaký narozeninový dort. Real Madrid si v den 116. výročí od svého založení pohlídal postup do čtvrtfinále Ligy mistrů. Po domácí výhře nad PSG 3:1 zvítězil v Parku princů 2:1 a stále tak živí sen na třetí triumf v řadě. Hlavní roli opět nehrál nikdo jiný, než Cristiano Ronaldo. Ten otevřel skóre zápasu a zase změnil historické statistiky.



Real nevyužil dvě velké šance v první půli, svou chvilku si schoval na 51. minutu. Parádní sólovou akcí se blýskl Marco Asensio, který pak vyslal do pokutového území Lucase Vazqueze. Tomu stačilo jen po očku zkontrolovat, zda je Cristiano Ronaldo na svém místě, a poslat přesný centr. A co byste řekli? Byl tam. A ve výskoku, za který by se nestyděly superhvězdy NBA, trknul míč do sítě.

Majitel pěti zlatých míčů tak skóroval ve všech osmi zápasech aktuálního ročníku Ligy mistrů, nasázel v nich 12 gólů. Gól dal i ve finále minulého ročníku, s devíti mači v řadě, ve kterých zapsal vstřelenou branku, tak srovnal rekord Ruuda van Nistelrooije.

„I když se s věkem zhoršuje, pořád má sezonu, která by pro většinu jiných hráčů byla tou nejlepší v kariéře,“ smekl před Ronaldem novinář James Ducker z deníku Daily Telegraph.

Miliardový projekt jménem PSG tak opět skončil jen v osmifinále. Jeho nejzářivější klenot, posila za 222 milionů eur Neymar , musel po operaci zlomené zánártní kůstky počínání svých spoluhráčů sledovat jen u televize.

Celkem všeříkající poznámku sdělil v německé televizi i legendární brankář Oliver Kahn. "Vítěznou mentalitu si koupit nemůžete," prohlásil ex-kapitán Bayernu Mnichov k prohře týmu, za který nastupuje například třetí nejdražší fotbalista světa Kylian Mbappé.

Góly

Domácí: 71. Cavani

Hosté: 51. Ronaldo, 80. Casemiro

Sestavy

Domácí: Aréola – Dani Alves, Silva (C), Marquinhos, Berchiche – Verratti, Motta (59. Pastore), Rabiot – Di María (76. Draxler), Cavani, Mbappé (85. Diarra).

Hosté: Navas – Carvajal, Varane, Ramos (C), Marcelo – L. Vázquez, Kovačić (71. Kroos), Casemiro, Asensio (82. Isco) – Benzema (76. Bale), Ronaldo.

Náhradníci

Domácí: Trapp, Kimpembe, Meunier, Lo Celso, Diarra, Draxler, Pastore

Hosté: Fernández, Kroos, Modrić, Bale, Casilla, Hernández, Isco

Karty

Domácí: Verratti, Verratti, Cavani

Hosté: Kovačić, Ramos

Rozhodčí

Brych – Borsch, Lupp (všichni Německo)

Stadion

Parc des Princes, Paříž

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud