14. března 2018 • 04:40

Ikony United zuří: Sánchez to schytal, Scholes odepisoval Sevillu předem

Autor: md
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle nikdo nečekal. Na tribuně seděl Sir Alex Ferguson. V televizním studiu byli připraveni Rio Ferdinand a Paul Scholes. Legendy Manchesteru United byly natěšené, jak svěřenci Josého Mourinha postoupí přes Sevillu do čtvrtfinále Ligy mistrů. Jenže po úvodní remíze 0:0 přišel šok. Odvetu ovládl španělský celek 2:1 a ikony „Rudý ďáblů“ nevěřily vlastním očím. „Strašné!“ zlobil se Ferdinand. „Bolelo mě se dívat,“ hlesl jeho někdejší parťák Scholes.



United přitom byli všeobecně považováni za favority. Ze Španelska vezl Mourinhův výběr remízu 0:0 a před domácími fanoušky chtěl zpečetit postup mezi nejlepších osm týmů, kam by se Manchester kvalifikoval poprvé od sezony kdy anglický klub trénoval Skot David Moyes.

Jenže plány anglického mužstva překazil ve druhém poločase střídající Wissam Ben Yedder, který přišel na hřiště v 72. minutě a v rozmezí šesti minut po svém příchodu vstřelil hned dvě branky. V nastavení si přitom mohl ještě připsat hattrick, ale v obrovské šanci selhal.

Bývalý hvězdný záložník United Paul Scholes tomu ve studiu televizní stanice BT Sport nemohl uvěřit. O poločase totiž divákům tvrdil, že Manchester postoupí. „Tahle Sevilla je špatná, nevím, jak chtějí dát gól. United by měli vyhrát,“ tetelil se.

Přitom se šeredně mýlil a po závěrečném hvizdu musel hořce vyřknout slova zklamání. „Bolelo mě se na to vůbec dívat. Nebyla tam žádná touha, energie. Neumím si to vysvětlit. Je to nevysvětlitelné."

V podobném duchu přitakával i legendární stoper a kapitán Manchesteru Rio Ferdinand.  „Strašné. Nečekal jsem to. Myslel jsem, že by týmu postup přinesl úlevu, kterou potřebují. Jenže hráči byli nervózní. V takových zápasech musíte hrát na krev a ukázat něco, o čem by mohli fanoušci jednou zpívat chorály,“ smutnil známý tvrďák.

Zklamaní Nemanja Matič a Eric Bailly v zápase se Sevillou
Zklamaní Nemanja Matič a Eric Bailly v zápase se Sevillou

Největší pifku měl Ferdinand na zimní posilu z Arsenalu Alexise Sáncheze: „Sánchéz vypadá jako stín toho, kým byl předtím. Působí jako úplný cizinec. Přece když jdete do nového týmu, neztratíte všechen svůj talent.“

Po zápase se samozřejmě snesla kritika ze všech stran na hlavu portugalského trenéra United Josého Mourinha . Například anglický novinář píšící o španělském fotbale David Cartlidge měl jasno už v průběhu zápasu: „Nic nového od Manchesteru United. Zbabělý výkon jako vždy. Mourinho je velkej chlapák na tiskovkách, ale za touhle jemnou rouškou se skrývá muž plný negativity, kterému chybí nápady."

Samotný Mourinho pak na tiskové konferenci působil o dost smířlivěji: „Takový už je fotbal. Prohráli jsme, ale zítra je zase den a v sobotu nás čeká další zápas,“ reagoval bezprostředně po vypadnutí z Champions League.

„Měli jsme dobré šance na to vstřelit gól, ale jakmile vstřelili první gól oni, všechno bylo najednou mnohem emocionálnější a druhý gól pro nás udělal postup nemožným. Měli jsme dobré části zápasu, ale nemůžu říct, že by byla cokoliv špatně s mými hráči a jejich úmyslem vyhrát," dodal.

Posledním trenérem, který dovedl United v Lize mistrů po Alexi Fergusonovi dál než do osmifinále, tak i nadále zůstává jeho nástupce David Moyes – v sezoně 2013/14 jeho tým skončil ve čtvrtfinále.

Góly

Domácí: 84. R. Lukaku

Hosté: 74. Ben Yedder, 78. Ben Yedder

Sestavy

Domácí: de Gea – A. Valencia (C) (77. Mata), Smalling, Bailly, Young – Fellaini (60. P. Pogba), N. Matić – Lingard (77. Martial), Alexis Sánchez, Rashford – R. Lukaku.

Hosté: S. Rico – Mercado, Kjaer, Lenglet, Escudero (C) – N'Zonzi, Banega – Sarabia, F. Vázquez (88. Pizarro), Correa (89. Geis) – Muriel (72. Ben Yedder).

Náhradníci

Domácí: Romero, Darmian, Lindelöf, Mata, McTominay, Pogba, Martial

Hosté: Soria, Ben Yedder, Geis, Pizarro, Pareja, Nolito, Arana

Karty

Domácí: Rashford

Hosté: Banega, Ben Yedder, Correa, Sarabia

Rozhodčí

Danny Makkelie – Mario Diks, Hessel Steegstra (všichni Nizozemsko)

Stadion

Old Trafford, Manchester

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud